Ovako je princeza Dajana saznala za najveću izdaju u životu

Godine 1996., princeza Dajana i princ Čarls su se razveli nakon 15 godina braka. Bez sumnje, jedan od glavnih razloga je to što se Dajana, kako je jednom kazala, osjećala “kao treća osoba u braku”.

Princ Čarls je bio u vezi sa Kamilom Parker Bolus prije nego što je stupio u romansu sa princezom Dajanom, a raskinuli su 1971. godine, kada se princ pridružio Britanskoj kraljevskoj ratnoj mornarici.

Dvije godine kasnije, Kamila se udaje za Endrjua Parkera Boulsa i tada se čini da ne postoji nikakva šansa za zajedničku budućnost Kamile i Čarlsa. Kako je poznato, Čarls je 1980. godine počeo da se viđa sa tada 19-godišnjom Lejdi Dajanom Spenser, a ovaj par se vjenčao u julu mjesecu naredne godine.

Ipak, uprkos razdvajanju i novim partnerima osjećanja između Čarsla i Kamile nisu mogla tek tako da nestanu, te je par 1986. godine obnovio ljubavnu romansu, iako su oboje bili u bračnoj zajednici.

Tek 1992. godine palata je potvrdila da je bilo ozbiljnih bračnih problema između Čarlsa i Dajane, te da su se njih dvoje razveli u decembru mjesecu.

Pet godina kasnije princeza Dajana je otvoreno govorila u intervjuu na koji način je saznala da njen suprug ima aferu.

Kako piše Miror, Dajana je otkrila kutiju samo nekoliko nedjelja prije vjenčanja. Otvorila ju je, a unutra je bila narukvica.

“Još uvijek sam bila previše nezrela da bih razumijela sve poruke na koje sam nailazila usput. I onda mi je jedna osoba u njegovoj kancelariji rekla da je moj muž namijenio narukvicu za nju (Kamilu)”, kazala je princeza.”

Jednog dana ušla je u kancelariju tog čovjeka i pitala ga šta se nalazi u kutiju, a on joj je savjetovao da ne gleda.

“Otvorila sam i tamo se nalazila narukvica”. “Bila sam očajna, i bijesna. Zašto ne može da bude iskren sa mnom?”, zapitala se tada Dajana.

Na osnovu Endrjua Mortona, koji je bilježio biografiju kraljevske porodice, javnost je saznala da su na narukvici bila dva ugravirana slova ‘G’ i ‘F’, a očigledno je bilo riječ o nadimcima koje su Čarsl i Kamila dali jedno drugom – Gledis i Fres.

Ovaj doga]aj se desio samo dvije nedjelje prije vjenčanja zbog čega je Dajana htjela da otkaže ceremoniju.