Ovaj trik sa telefonom otkriva da li vas partner vara

Najnoviji ajfon trik koji uključuje ličnog asistenta Siri može svakome da otkrije da li ste vjerni ili ne. Jedna djevojka je na Tviteru otkrila ajfon ostavljen u kupatilu na poslu, a do otkrića je došla kada je pokušala da sazna ime vlasnika kako bi mu vratila telefon.

Umjesto da pokuša da otkrije šifru, ova djevojka okrenula se ličnom asistentu Siri, koja očigledno nije lojalna koliko vlasnici ajfona misle. Ona je upitala Siri – “kako se zovem”, a uređaj je istog trenutka otkrio lične podatke vlasnika.

Potom ju je pitala za osobe koje je vlasnik najčešće kontaktirao, i odgovor je ponovo stigao u trenutku. Nakon što je vratila telefon pravom vlasniku, zapitala se šta sve još Siri može da otkrije potpunom strancu i došla do prilično šokantnih saznanja.

Siri je bez ikakvih problema otkrila ime i adresu vlasnika, notifikacije i nedavne pozive. Da, zahvaljujući ovom triku samo jednim dodirom dugmeta može da otkrijete da li vaš partner radi nešto što nikako ne bi smio da radi o da li se čuje sa nekim, a vama to prećutkuje.

Doduše, postoji način da se ovo spriječi. Sve što je potrebno jeste da odete u podešavanja i odaberete da Siri bude isključena kada je telefon zaključan.

izvor: pink.rs