Ovaj tip muškarca će ženama pružiti najbolje orgazme

Ženski orgazam uvijek je bio komplikovana tema, i mnogi muškarci još uvijek nisu u mogućnosti shvatiti ga u potpunosti.

Ko ne uživa u dobrom smijehu? Imati nekoga kko te može nasmijati do suza usred razgovora? Većina nas to voli. Naučnici su nedavno objavili, u časopisu Socioaffective Neuroscience & Psychology, kako su humoristični, kreativni i emocionalno topli muškarci ujedno i visokoorgazmični partneri.

Istraživanje je provedeno između 103 slobodnih žena između 20 i 69 godina starosti. Žene su ispunile opsežnu anketu o svojoj seksualnoj prošlosti. Žene koje su vezama nisu bile dijelom ispitivanja zato što znanstvenici vjeruju da bi „one u vezi mogle osjećati obvezu da ocijene svog trenutnog partnera boljom ocjenom nego što ju zapravo zaslužuje“.

Cilj ispitivanja bio je pronaći koje osobine kod muškaraca pružaju ženama orgazme s najviše užitka. Privlačnost je bila faktor u postizanju jačih orgazama. Ovo predlaže da privlačnost omogućava ženama da iskuse intimnost na puno višoj razini, prenosi geek.hr.
Ali, u radu je naglašeno i da privlačnost ne ovisi samo o dobrom izgledu. Piše: „Obrazac u našim rezultatima predlaže da orgazam kod žena ovisi više o osobinama koje potencijalno predstavljaju uloženost i pažnju (na primjer, vjernost, emocionalna toplina) nego o klasičnim obilježjima dobrih gena i muževnosti.“

Sudeći po istraživanju, žene su najbolja iskustva imale s muškarcima koji imaju osobine pozitivnog karaktera. „Partneri koji su ženama priuštili jake orgazme ocijenjeni su kao humorniji, kreativniji, topliji, vjerniji i boljeg mirisa od partnera koji su im priuštili slabe orgazme, a također su uložili i veći trud u izazivanju orgazma“, piše u radu.

Tim je naglasio kako postoje neka ograničenja u njihovom istraživanju, uključujući i poteškoće u analiziranju koje karakteristike najviše doprinose ženskom orgazmu. „Primjerice, više razine humora i kreativnosti mogu tek doprinijeti u ocjeni privlačnosti, što zauzvrat povećava vjerovatnost orgazma.“

Moguće je i da visokoorgazmični partneri sudjeluju više u aktivnostima koje dovode do orgazma. Ipak, smisao za humor i topla osobnost ne mogu naškoditi.