Ovaj sastojak Italijanke koriste za svoju ljepotu!

I najkritičniji teško mogu pronaći zamjerku Italijankama koje su po fatalnoj ljepoti široko poznate. Zvuči neobično, ali kad je riječ o izgledu, jednostavnost je najvažnije pravilo kojim se vode.

Vole se razmaziti i uživati u životu, a tako i drugim ženama preporučuju da urade. Stoga su tajne ljepote rado otkrile.

Maslinovo ulje

Glumica Sophia Loren, jedna od najljepših i najslavnijih Italijanki svih vremena, bila je poznata po tome što se po cijelom tijelu mazala maslinovim uljem. Italijanke stavljaju maslinovo ulje i na vrhove kose nakon tople, duge kupke, zbog kojeg kosa dobija poseban sjaj. Osim toga, ima i ljekovita svojstva.

Izbjegavaju stres

Ove žene smatraju da je #1 neprijatelj ljepote – upravo stres, te su ubijeđene da svi izgledamo zbog pretjeranog stresa, umornije i starije. Znati se odmarati i opustiti se vrlina je italijanske kulture. Čaša vina svaku noć im je omiljeni način rješavanja stresa.

Glatka koža

Italijanke vole mekanu i glatku kožu, te hidrataciji posvećuju najveći dio rutine uljepšavanja. Ritual koji daje vlagu koži je umasiravanje maslaca za tijelo “od-do”, a tako se i opuštaju. Stopalima posvećuju posebnu pažnju.

Sunce ih ne plaši

Svjesne su da će kad tad dobiti boru, pa onda nek budu bar jer su uživale na suncu. Ipak, to samo za pravo sunce vrijedi, ali ne i za solarijum, a na kožu uvijek namažu zaštitnu kremu s visokim faktorom.

Umjereno šminkanje

Italijanke vole naglasiti ljepotu bojom, bilo da se radi o usnama ili noktima. Ali, pri upotrebi boja, ključna je umjerenost, kao i generalno kod šminkanja. Monika Bellucci to najbolje potvrđuje, koja je sve ljepša iz godine u godinu.

Ne drže se dijete

Kad je riječ o hrani, imaju opušten pristup i sve što žele konzumiraju: sladoled, hljeb, vino, tjesteninu…. Trik je da konzumiraju cjelovite i jednostavne namirnice i stavljaju manje umaka i preliva. I naravno – male su im porcije.

Piling od kafe

One za piling kože tijela naprave smjesu kokosovog ulja i mljevenih zrna kafe, a naročito posvećuju pažnju području bedara. Kafa će zategnuti kožu i ukloniti mrtve ćelije, a kokosovo ulje služi kao hidratacija. Tvrde da to uklanja i strije i celulit.

Čokolada

Uživanje u tamnoj čokoladi je jedna od najvećih tajni njihove ljepote. Naime, komadić tamne čokolade povećava trenutnu razinu hormona sreće serotonina i endorfina u mozgu. Žena se više smije kad je sretna, a uz osmijeh je ljepša.