Ovaj recept za vrući gin punč najbolji koji ćete pronaći

 Savršena kombinacija zimskih okusa, tropskih voćnih aroma i začina je sve što vam je potrebno da impresionirate svoje goste i zaokružite na najbolji mogući način svoj novogodišnji ručak ili večeru, da se ugrijete dok u dugim zimskim večerima ušuškani u dekicu čitate dobru knjigu ili da ga natočite u neku lijepu bocu, ukrasite je borovim grančicama ili kapicom djeda Mraza i poklonite dragoj osobi. Nemojte da vas uplaši velik broj sastojaka: ovo je zapravo izuzetno jednostavan recept, a mnoštvo sastojaka samo mu daje bogatiji okus.

Sastojci:

– 1 boca gina (750 ml)

– 1 boca bijelog vina Madeira (750 ml)

– 6 spirala od limunove kore

– 1 kriška naranče + još nekoliko za ukrašavanje

– 1/3 šoljice meda

– 2 kašike soka od limuna

– 3 velike kocke ananasa

– 3 cijela klinčića + još nekoliko za ukrašavanje

– 1 čajna kašičica smeđeg šećera

– 1 čajna kašičica cimeta u prahu

– prstohvat naribanog muškatnog oraščića

Priprema

1. Veliku posudu za kuhanje stavite na laganu vatru i u nju dodajte gin, vino, spirale od limuna, ananas i krišku naranče.

2. Umiješajte med i sok od limuna, zatim dodajte klinčiće, smeđi šećer, cimet i muškatni oraščić. Nastavite miješati dok se šećer, cimet i muškatni oraščić ne rastope u tekućini. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.

3. Procijedite kroz cjedilo sa sitnim rupicama kako biste uklonili sve komade voća i začina.

4. Natočite punč u vatrostalnu veliku zdjelu i ukrasite ploškama naranče u koje ste zapiknuli nekoliko klinčića. Poslužite i uživajte!

Nekoliko savjeta

– Koristite posudu od debelog stakla ili keramike kako ne bi puknula kad u nju ulijete vrući punč.

– Od limuna prosječne veličine obično možete dobiti dvije spirale pa računajte da za ovaj recept trebate tri limuna

– Ploške naranče ukrašene klinčićima vrlo su efektna dekoracija za mnoga zimska pića, a uz to i dodaju poseban okus. U svaku plošku naranče jednostavno nabodite 4 ili 5 klinčića i ubacite ploške u posudu s pićem.