Ovaj modni dodatak se vraća u velikom stilu: Sigurno je imate negdje u ladici!

Trendovi se uvijek mijenjaju pa se tako često desi da se u modu vrati neki od komada za koji smo mislili da ga više nikada nećemo nositi.

Slično je ovog proljeća bilo s puf rukavima, a kako se čini prema modnim editorijalima i ponudi high street brendova, isto se ponavlja i s maramama.

Ovo je jedan od trendova pomoću kojega možete podići svaki autfit, bilo da se radi o najobičnijoj kombinaciji majice i farmerice ili elegantnoj kombinaciji u kojoj će marama biti onaj “posebni” dodatak.

Kako ih nositi?

I dok neke pomisao na nošenje marame možda asocira na bake ili mame koje su ih nekada nosile, drugima će na pamet pasti modne revije Versaćea ili Hermesova marama koja je simbol statusa. Ali ono što sve najviše zanima je kako ih možete nositi ove sezone. Vjerujemo da će vam se dopasti činjenica da svaku maramu možete nositi na nekoliko načina, u zavisnosti od materijala i veličine. Ovo su samo neki od njih.

Marama kao gumica za kosu

Uvijek pomoću nje možete vezati rep, a najlakše će vam biti ako najpre vežete rep običnom gumicom, a potom omotate maramu, zavežete je i njene vrhove pričvrstite ukosnicama za kosu.

Marama na glavi

Jedan od klasika koji pamtimo još iz filmova Odri Hepbern iz 60-ih je svakako marama na glavi. Možete pomoću nje prekriti glavu u potpunosti i tako u proljeće i leto zaštititi tjeme od štetnog UV zračenja ili je možete vezati oko glave, poput vrpce.

Marama na ruci

Sjajna zamena za rukavicu. Za ovaj trend bolje je koristiti manje marame jer će vam u suprotnom izgledati prevelike na ruci.


Marama na torbici

Jedan trend koji su svojevremeno promovisali brendovi poput Šanela i Hermesa uhvatio je maha i zaživio je svakako marama na torbici. Bilo da ste je omotali preko cijele ručke ili ste je vezali uz rub torbice dok marama leprša, ovo je jedan lagan trik uz pomoću kojeg ćete osvežiti i upotpuniti izgled omiljenog asesoara.

Marama oko vrata

Maramu klasično možete nositi oko vrata i to tako da je vežete na nekoliko načina ili je jednostavno samo stavite oko vrata i pustite da leprša. I dok su se nekada marame nosile najčešće na sakoe i poslovne kombinacije, danas to nije slučaj. One se nose u kombinacijama sa sakoima, majicama s printom, haljinama, pa i kožnim jaknama.