Ovaj miris muškarci vole da osjete na ženama

Oslonite se na svoj jedinstven miris umjesto na parfem

Naš nos nekada odlučuje umjesto nas! Ova osobina posebno dolazi do izražaja kada odlučujemo da li nam je neko simpatičan, da li ga volimo ili ne.

Uz vizualni izgled i karakter muškarca, još jedan faktor igra bitnu ulogu u tome hoće li nam on biti privlačan ili ne.

Naime, riječ je o ljudskom mirisu. Svaka osoba ima svoj poseban i jedinstven miris, koji nam služi da se “namirišemo” međusobno, da se prepoznamo.

Međutim, prije nego posegnemo za raznim parfemima i dezodoransima, treba sačekati. Jer, jedan sasvim poseban miris na nama jako privlači muškarce.

Feromoni su ključ

Svaki čovjek svakodnevno proizvodi feromone. To su neurotransmiteri koji u prirodi imaju finkciju da probude instinkte čovjeka ili životinja kako bi reagovali na određena dešavanja. Oni se proizvode bez našeg uticaja i tako stvaraju naš jedinstven miris. Druge osobe nesvesno mogu da osjete taj miris i zavisno od njega da analiziraju da li im neko odgovara ili ne.

Izbegavajte previše parfema

Ako se „okupate“ u parfemu, otežaćete priliku da te potencijalni partner „namiriše“. Istovremeno time djelujete na svoje čulo mirisa, pa niti vi nećete biti u mogućnosti da prema mirisu pronađete idealnog muškarca. Zbog toga muškarci ne vole kad žene imaju puno parfema na sebi, nego im je najdraži naš prirodan miris.

Ne treba se odreći parfema, već treba birati lagane mirise koji neće prekriti prirodan miris, nego će ga nježno naglasiti.