OVAJ DATUM JE NAJTRAŽENIJI ZA VJENČANJA U 2022. GODINI: MATIČARI IMAJU PUNE RUKE POSLA

Mnogi će zaljubljeni parovi za mjesec dana izreći sudbonosno ‘da’.

Bit će to netipično vjenčanje usred radne sedmice, utorkom, ali prema nekima taj datum ima posebnu magiju pa nisu odoljeli da im na vjenčanom listu piše 22. 2. 2022.

Trend vjenčanja na datum s puno dvojki među prvima su primijetili Nijemci, a uvjerila se u to i njemačka novinska agencija DPA koja donosi priču iz Donje Saske.

U mnogim tamošnjim matičnim uredima više nema slobodnog termina za 22. februar, a gradske službe u gradiću Lüneburg otkrivaju da će zbog 12 vjenčanja na taj dan morati uz dežurnog matičara angažirati još dvojicu kao pojačanje, prenosi Večernji list.

Slično je i u Göttingenu, gdje su za taj utorak broj termina za vjenčanje morali udvostručiti pa će ih umjesto četiri biti osam, a nijedan drugi datum u 2022. zasad nije premašio broj upita za 22. februar.

Iako, kako je potvrdio glasnogovornik grada Hannovera, za vjenčanja je popularan i 2. februar 2022., pa je i za taj datum teško naći slobodan termin.

Budući bračni parovi svoju odluku najčešće obrazlažu time što se ovi datumi lako pamte i lijepo izgledaju napisani.

Kako bilo, neće imati alibi da zaborave godišnjicu.

Inače, februar i utorci nisu na Balkanu popularni za vjenčanja.

Bude ih nešto, ali u zagrebačkoj agenciji za organizaciju takvih događanja Lela Design kažu da baš za 22. februara nemaju zakazano nijedno.

Slično govore i u riječkoj agenciji za organizaciju vjenčanja Noi Due.

Trenutno općenito nema navale, a pogotovo nema stranaca. Oni preferiraju ljetna vjenčanja, a najviše ih dolazi iz Slovenije i Austrije te iz Švicarske i Italije. Često to budu i mješovita vjenčanja, mladoženja ili mladenka su naši državljani, a druga polovica para iz inostranstva. Ali, za 22. februar niko nas nije pitao… – kaže vlasnik komapnije Noi Due Arsen Maršanić.