Ovaj čaj liječi žgaravicu i gastritis, smiruje tijelo i djeluje protiv stresa

Prirodni čajevi mogu biti odlična pomoć imate li hronični gastritis.

Terapiju čajem i dijetom provodite najmanje 2-3 mjeseca. Ako vas ili vaše dijete boli želudac i ako su pritom prisutni proljev ili povraćanje, povoljan učinak postići ćete već s jednom šoljicom toplog čaja pijete li ga polako u gutljajima. Menta pomaže kod gastritisa, no važan je sastojak i čajne mješavine za smirenje te stoga vrlo traženo i djelotvorno ljekovito sredstvo.

Kamilica, jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka, često se preporučuje kao blagi tretman za gastrointestinalne probleme. Kamilica može djelovati na probavni sustav na brojne ljekovite načine. Ona ublažava nadutost i žgaravicu te djeluje umirujuće na sluznicu probavnog trakta. Njegova prirodna sedativna svojstva mogu opustiti cijelo tijelo, što može pomoći ako je vaša probavna nelagoda uzrokovana stresom.

Iako je često hvaljena kao siguran prirodni lijek, kamilica može izazvati alergijske reakcije kod osoba s osjetljivošću na ambroziju i krizanteme.

Priprema čaja: Dvije kašičice suhe kamilice ili  svježe pomiješajte s vrućom vodom i ostavite na 5-10 minuta. Zasladite po želji. Čaj konzumirajte ujutro i navečer.