Ovaj čaj će preporoditi vaša crijeva: RECEPTI ZA ČAJ OD KORE NARA ZA STOMAČNE TEGOBE

Da li ste znali da čir na želucu možete da izliječite za sedam dana, a dijareju i upalu slijepog crijeva za samo pet sati?

Ono što će vam pomoći kod svih stomačnih infekcija i osloboditi vas crijevnih muka jeste obična kora nara, a sve što treba da uradite jeste da je osušite i čuvate u kućnoj apoteci, a po potrebi pripremate kao čaj.

U decembru 1999. godine u jednom ruskom časopisu objavljen je članak „Zaboravljeni Hipokrat i liječenje biljkama“ ruskog travara G.I. Glubokog, gdje je napisan recept patentiranog sredstva za liječenje dizenterije, dijareje, kolere, upale slijepog crijeva, salmoneloze i drugih crijevnih bolesti.

Priprema:
Odnos suvih kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šolju ili čašu stavite 10-12 grama suhih kora nara i prelijte ih sa 200 ml ključale vode. Pokrijte tacnom. Ostavite da odstoji 25-30 minuta, pa poslije toga popijte. Kore ne bacajte!

Čim popijete čaj, liječenje je počelo. Primjena ovog lijeka je za svaku bolest drugačija.

Za izlječenje sati od dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa (zapaljenja slijepog crijeva), lijek treba konzumirati na slijedeći način:
Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šolje čaja, koji ne treba da cijedite. Ponovo poklopite tacnom. Ako poslije 10 minuta osjetite olakšanje i vama je bolje, znači da je u pitanju obični proliv i njegovo liječenje je završeno.

Ako poslije 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači da je kod vas u pitanju dizenterija, ili dijareja, ili tifus, ili salmoneloza, ili kolera. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popijete preostalu polovinu šolje. Proces liječenja nastavlja se i u naredna tri sata, a ozdravljenje nastaje nakon 5 sati od početka liječenja.

Za izlečenje za 7 dana od čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa (zapaljenja debelog crijeva), disbakterioze crijeva, potrebno je da suhe kore nara konzumirati na slijedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta, čaj možete popiti. U toku dana popijte polovinu (90-100 ml) 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml.

Počnite sa konzumiranjem ujutro na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju, četvrtu dozu, pred spavanje.

Ne treba ga piti svakog dana, već svakog drugog, to je dovoljno za kompletno izlječenje. Ako želite da nastavite sa tretmanom, zbog sigurnog izlječenja čira želuca, to možete da učinite poslije napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja.

Napomena: Za vrijeme liječenja ne smijete da konzumirate alkohol.

 

error: Content is protected !!