Ova tri znaka su komšije iz pakla

Njih ne zanima kad je kućni red u zgradi pa burgijaju od 2 do 5, oni se dovikuju preko balkona ko da na planini žive, bacaju smeće s prozora i do te mjere su bučni u svoja 4 zida da bi trebalo i policija da interveniše


Nisu vam ukućani, ali vam svakodnevno zagorčavaju život jer vas samo zid, vrata ili sprat dijele. Kažu da dobar komšija vrijedi više nego rod rođeni ali zato postoje i oni koji vas svojom bahatošću, nevaspitanjem ili guranjem nosa u tuđe stvari dovode do ludila. Otkrijte među kojim horoskopskim znacima se najčešće kriju izrodi od komšija.

LAV

Čim zalupi vratima stana, sa njegovog sprata čuje se urlik ”Ajde da čujem, ko je ovdje najjači?”. Majke sa sitnom djecom panično bježe u svoj dom, zaključavajući vrata dvaput plus stave rezu, jer niko ne voli da se zamjera najvećem kriminalcu u kraju. Po zgradi kruže priče da je komšiji sa 7. sprata polomio kuk samo zato što nije htio da mu ustupi svoje parking mjesto. Zahvaljujući njemu, cijela zgrada zna naizust najveće hitove turbo folka, što zbog cjelonoćnih žurki koje često pravi a niko ne smije da ga prijavi, što zbog toga što njegov kabriolet ima najmoćnije ozvučenje.

Uredno svakome zalupi vrata od lifta pred nosom, čak i komšinici koja drži dijete i vuče 3 kese. Triput je polupao ulazna vrata od zgrade-kad su javili da mu se bivša udaje za fakultetskog profesora, kad je Željo izgubio od Sarajeva na derbiju i kad je neko po kraju proširio priču da mu je mala piša. Za svoje prijatelje krimose pravi štek za skrivanje tako što zauzme podrume od polovine stanara. Naravno, sve što je bilo u njima pobaca u obližnje kontejnere. I niko ne smije ni da pisne, svi su saučesnici.

Dečaci u predpubertetskom dobu u njega gledaju ko u Boga jer ponekad ostavi odškrinut prozor kad mu u na gajbu svrate atraktivne cice, iako mame od dječaka tvrde da su one prostitutke koje on podvodi. Komšinicama tinejdžerkama mangupski namiguje i pokazuje najnovije tetovaže na bicepsu i listu, a smeće redovno kroz prozor izbacuje. Naravno, čvor na kesi nikada ne veže pa se sadržaj rasipa po tuđim terasama.

Kad mu bude baš dosadno pred zoru, zna da svima istovremeno pozvoni na interfon i crkava od smijeha kad začuje sanjive glasove komšija i poneku rasplakanu bebu u pozadini.

DJEVICA
Ona je samozvana presjednica kućnog savjeta. Iako to niko od nje nije tražio, zna da zareda od prizemlja do potkrovlja skupljajući pare za čišćenje zgrade. U toj aktivnosti joj prođe pola dana, jer kod svakog zasedne bar po pola sata, kao malo da odmori a samo vreba šta koja komšinica tog dana kuha, ima li prašine po namještaju i da li su kupili nešto novo od pokućstva.

Čim završi sa jednim stanom, odmah prelazi u drugi prenoseći tračeve o komšiji kod kog je bila. Ona najbolje zna ko koliko puta iznosi smeće, koji član je iz svake kuće najagilniji po tom pitanju, jedino nju ne mrzi da nadležnim organima prijavi svačiju žurku i pored urednog obavještenja da će neko od stanara slaviti rođenje djeteta, useljenje, vejridbu i slično. Pošto je sama, cijela kuća joj miriše na prokislo jer dovlači gomilu mačaka koje uneređuju hodnik zgrade ali i te kako zna da se brecne kad joj neko od susjeda skrene pažnju da to ne može više tako, piše besnopile.rs.

Uvijek se poziva na to da je 4. generacija građanske porodice dok je većina stanara sa sela došla i svoje štale zamijenila stanovima. Uglavnom živi u prizemlju ili na nižim spratovima pa njeno uvijek budno oko prati ko to svako veče dovozi i odvozi mlađanu komšinicu i sa kim se u kolima ljubaka. Ako se još ispostavi da nije isti tip u pitanju, bez blama na vratima zgrade kači proglas kojim skreće pažnju na amoralno ponašanje omladine. Ranije je znala da pola dana prestoji pored špijunke i vreba ko joj se sve šunja po zgradi, ali pošto pati od proširenih vena sad iz fotelje uživa gledajući šta snimaju kamere video nadzora iz više uglova.

JARAC
Na prvi pogled djeluje vrlo urbano ali ubrzo pokazuje sve znake zabiti iz koje je došao. Mladi biznismen u usponu, za kog niko ne zna kako je došao da para, prvo hoće od stana da napravi nešto do sad neviđeno. To znači da sve stanare bude zvuci burgija i pijuka ko da na sred gradilišta žive i poslije torture koja je trajala 4 mjeseca (i u vrijeme dnevnog odmora i nedjeljom i praznikom) svi odahnu jer misle da je agonija konačno prošla. Ono što saznaju tek kasnije je da se u svakoj zgradi u okruženju nalazi bar po jedan njegov rođak, kum ili drug pa se oni sa terasa dovikuju ko sa brda na brdo, naravno, na dijalektu područja odakle su došli.

Kontejner mu je nepoznanica, ali on svoje smeće ne lansira sa terase već ga uredno ostavlja ispred vrata svog stana. Pošto je sav u obavezama, prođe po nekoliko dana da ga se ne sjeti pri izlasku iz kuće pa se čitavim spratom širi neopisiv smrad. Da ga neko od komšija ne izbaci, cijela zgrada bi na crkotinu zaudarala.

Kad baš osjeti nostalgiju za rodnim krajem, onda odvrne muziku do te mjere da se zidovi tresu. Tada najčešće pozove svoje saplemenike koji u posjetu stižu čoporativno. Tada ispred njegovog stana možete vidjeti čitavu kompoziciju izuvene obuće, nonšalatno razbacane pa je vrlo lako da glavu polomite ako ne gledate kuda idete. On smatra da se odlično uklopio u vaš komšiluk i izuzetno je druželjubiv te vas poziva da svratite u dvorište u sklopu zgrade. Razlog? Tata mu je poslao jagnje pa smatra da bi bilo lijepo da on to obrne na ražnju i da se svi počastite. To što on nadimi svježe okačen veš u krugu od 500 metara nema ama baš nikakve veze.