OVA TRI PREDMETA TRUJU VAŠ DOM I DONOSE ĐAVOLJU ENERGIJU

Fang šui stručnjaci za njih kažu da su 3 energetska đavola u svakoj kući, uvlače negativnu energiju i nesreću u vaš dom!

Prema drevnoj kineskoj vještini življenja i uređenja prostora, poznatoj kao Feng šui, određeni predmeti u našem domu prizivaju negativnu energiju i blokiraju onu pozitivnu. Ovo su 3 kojih hitno treba da se riješite:

Uvelo cvijeće

S obzirom na to da biljke simbolizuju rast i napredak, osušeno cvijeće ili uvenule biljke prema Feng šui vjerovanjima treba odmah izbaciti iz doma. Staro i uvenulo cvijeće predstavlja stagniranje i ne dopušta napredak u bilo kom pravcu. Zato se riješite starog buketića koji čuvate i odaberite novi koji će osvježiti vaš prostor.

Polomljeni, napukli i nefunkcionalni predmeti

Slomljeni i nefunkcionalni predmeti s vremenom se na negativan način manifestuju u vašem životu. Mnogo je bolje prostor ostaviti praznim nego u domu držati pocijepane ili napukle stvari koje ne služe bukvalno ničemu.

Neželjeni pokloni

Uprkos pozitivnim namjerama, mnogi od nas su sigurnom bar jednom primili poklone koje nisu željeli. Iako možete da cijenite gest, čuvanje neželjenog predmeta utiče na vaš mir i sreću. Feng šui stručnjaci smatraju da bi takve darove trebalo proslijediti dalje i izbaciti ih iz svog životnog prostora.