Ova popularna pića uništavaju zube!

Ukoliko umjesto vode izaberete neki gazirani sok napravićete loš izbor jer su gazirani sokovi prepuni šećera

 

Neko će, tokom pijane noći pomisliti samo na dan posle i poznati osjećaj mamurluka, ali da li ste se ikada zapitali kako alkohol utiče na vaše zube?

Postoje vrste alkohola koje u većoj i manjoj mjeri ugrožavaju vaše zube. Sva alkoholna pića u sebi sadrže puno šećera i samim tim su jako loša za vaše zube , ali evo liste onih najštetnijih:

Mješavine alkohola i gaziranih pića

Nisu najgori od najgorih već su na listi najbolji od najgorih. Mješavina vode i tonika je najmanje štetna, a prihvatljiv je i miks votke ili džin tonika sa gaziranom vodom ili lajmom.

Ukoliko umjesto vode izaberete neki gazirani sok napravićete loš izbor jer su gazirani sokovi prepuni šećera.

Žestoka pića

Pića kao što je rum su veoma ukusna, ali to je samo zato što u sebi sadrže velike količine alkohola. Ukoliko želite da pijete žestinu bolje se opredijelite za čistu votku ili džin koji imaju manji sadržaj šećera.

Tamna piva

Ukoliko ste ljubitelj piva onda je najbolje da se opredijelite za svjetlija jer ona za razliku od tamnih piva imaju veći sadržaj vode i manji procenat kiselina.

Sajderi

Na drugom mjestu ove liste nalaze se danas vrlo popularna pića- sajderi. Oni imaju veliki procenat kiselina koja je jako loša po vaše zube.

Sajderi su pića koja se prave fermentacijom soka od jabuke pa u sebi imaju visok procenat kiseline baš kao i tamna piva.

Proseko

Pjenušavo vino, proseko se nalazi na prvom mjestu najgoreg alkohola po naše zube. Sadrži niz karakteristika koje nisu dobre po vaše zube. Posjeduje visok nivo kiselina i šećera i vrlo loše utiče na zube.

Čaša proseka sadrži supenu kašiku šećera, pa razmislite šta ćete sljedeći put popiti na nekoj zabavi.

Komentari

komentara