Ova pjesma smanjuje nervozu i anksioznost (VIDEO)

Niste ni svjesni koliko pozitivan, da ne kažemo magičan, učinak muzika može da ima na nas Stručnjaci su otkrili pjesmu koja smanjuje anksioznost za nevjerovatnih 65 odsto kada je slušate. Oni su do svog zaključka došli nakon što su učesnicima istraživanja puštali različite numere dok su oni pokušavali da riješe komplikovane zagonetke u najkraćem mogućem roku.
Ove zagonetke osmišljene su tako da kod učesnika uzrokuju stres i nervozu, a sve vrijeme su im mjereni broj otkucaja srca, krvni pritisak i brzina disanja. Od numera koje su puštane, jedna se posebno izdvojila – “Weightless” sastava Marconi Union. Ona je uspjela da kod učesnika smanji anksioznost i nervozu smanji za ogromnih 65 odsto i stvori stanje euforije.
Bend je pjesmu napisao u saradnji sa terapeutima. Njene pažljivo aranžirane harmonije, ritam i bas pomažu slušaocu u ravnoteži otkucaja srca, smanjivanju krvnog pritiska i smanjuju nivo hormona stresa, kortizola. Zapravo, bila je toliko uspješna da istraživači ne savjetuju ljudima da je slušaju u kolima jer toliko opušta da postoji velika šansa da im se prispava za volanom. Ako ste nervozni, poslušajte pjesmu i prosudite sami koliko je efikasna:

https://www.youtube.com/watch?v=UfcAVejslrU