Ova pića možete piti iako ste na dijeti

S mnogim alkoholnim pićima unosimo hrpu kalorija, a da nismo ni svjesni.


Sve što sadrži šećer i kalorije nije na popisu onoga što biste trebali konzumirati ako želite ostvariti svoj cilj. Naravno, zdrav životni stil ima puno prednosti, ali s vremena na vrijeme se treba opustiti i počastiti.

Alkohol također ne ide pod ruku s dijetom. Ako ste potpuno predani svom novom režimu prehrane, trebali biste ga u potpunosti izbjegavati.

Ali ako s vremena na vrijeme želite nazdraviti, dobro je znati koja su pića najmanje kalorična. Također je važno napomenuti da alkohol može promijeniti način na koji vaše tijelo sagorijeva masnoće pa je uvijek poželjno svesti njegovu konzumaciju na minimum.

PIĆA S NAJMANJE KALORIJA

Dok kalorije variraju između različitih marki pića, određena alkoholna pića obično imaju manje kalorija od drugih.


Votka obično sadrži oko 100 kalorija u jednoj čaši. Uz to, ako vam je prejaka, izvrsno se slaže s beskaloričnim alternativama sokovima kao što je seltzer.

Gin ima oko 105 kalorija po čaši. Iako je omiljen u kombinaciji s tonikom, možda je bolje zamijeniti to gazirano piće seltzerom i smanjiti ukupnu količinu kalorija koju ćete unijeti tim pićem.

Tekila sadržava oko 100 kalorija. Također se dobro slaže sa sokom od brusnice ili limunadom, a možete je popiti i jako ohlađenu s kriškom limete, prenosi Index.

Rum ima oko 100 kalorija. Međutim, nikako ga ne biste trebali piti s gaziranim sokovima jer onda postaje prava kalorijska bomba.


Viski, kao i navedena pića, sadrži oko 100 kalorija po čaši. Lako se pije i nije ga potrebno miješati s drugim pićima pa je dobar izbor ako pazite na prehranu.

Šampanjac je najmanje kaloričan. Sadrži oko 90 kalorija po čaši. U čemu je trik? Ima više šećera od likera pa se potrebno ograničiti na čašu ili dvije.

Ova alkoholna pića ne sadrže ugljikohidrate, a sama po sebi nemaju ni masnoće. Ugljikohidratima obiluju vino i pivo.