OVA 4 ZNAKA TREBA DA SE PRIPREME ZA MJESEC U RAKU: OČEKUJE IH TAKAV HAOS

Osim retrogradnog Merkura koji kreće 14. januara, očekuje nas pun Mjesec u vodenom znaku Raka i to 18. januara.

Kako je svaki pun Mjesec okidač za kulminaciju emotivnih stanja, tako će ovaj u Raku biti veoma izazovan za sve horoskopske znakove.

Znak Raka u kojem će biti pun Mjesec je promjenljiv, emotivan i veoma kompleksan na psihološkom nivou, tako da je izvjesno da ćemo se osjećati frustrirano i biti na ivici suza. Nije isključeno da će među ljudima biti manjak razumijevanja.

Pun Mjesec bit će okidač za pojačanu ljubomoru, jer će uhvatiti aspekat sa Plutonom iz Jarca. Isto tako emotivna stanja će se smjenjivati od depresije do euforije.

Sa druge strane, energiju punog Mjeseca mogu da iskoriste Ribe i Škorpije.

RAK

Kako ste vi znak kojem je lako da se rastuži, treba da se pripremite za emotivni rolerkoster. Pun Mjesec odrazit će se na vaše lične odluke i potrebe, pa ćete biti emotivno nestabilni. Nije isključeno da ćete i prije 18. januara biti plačljivi jer će sve početi da vam smeta. Suzdržite se nekontrolisanih odluka pod uticajem snažnih osjećanja.

OVAN

Pun Mjesec u Raku donosi vam porodične brige. Neko iz porodice će vam prebaciti da ne obraćate dovoljno pažnje na njega, pa treba da se pripremite za turbulencije. Ovo će biti snažan emotivan pritisak.

VAGA

Pun Mjesec u Raku je težak za posao. Imat ćete krizu na radnom mjestu i svega će vam biti dosta. Vjerovatno ćete poželejti da promijenite posao.

JARAC

Ovaj aspekat pogodit će vas na partnerskom nivou. Ukoliko ste u braku, imat ćete krizu. Također, ako imate poslovno partnerstvo, odnosi će biti na testu. Neko će vršiti snažan pritisak na vas da donesete odluku koja vam ne odgovara.

Što se tiče Riba, pun Mjesec može da vam donese zanimljivo poznanstvo na mjestu javnog tipa. A za Škorpije je ovaj aspekat važan jer će promijeniti pogled na život, ali i bit će prilike za putovanje.

Izuzev punog Mjeseca koji stiže 18. januara, prije njega dolazi nam retrogradni Merkur koji će donijeti haos u komunikaciji.