Otrovne veze: Horoskop otkriva najgore moguće ljubavne kombinacije!

S nekim osobama istog trenutka pronađemo zajednički jezik, dok sa drugima koliko god pokušavali stupiti u neku komunikaciju – energije nam se ne poklapaju. Astrologija ima metode kojima uspoređuje energije dviju osoba i opisuje vrstu njihova odnosa.

Čak i oni koji nisu skloni astrologiji barem otprilike znaju koji se znakovi u horoskopu dobro slažu. No to ne znači da su ostali zakleti neprijatelji.

Privlačne sile između žena i muškaraca nije lako objasniti. Amorova strijela nas pogađa u srce i izgleda kao da tu nema tu razuma, a čini se ni pravila, te da život spaja neobične parove. Ako pogledamo očima duhovnosti i astrologije, ipak ćemo otkriti dublji smisao svega, karmiču lekciju, odnosno zvjezdane energije koje se združuju ili odbijaju poput prirodnih sila vatre i vode, zraka i zemlje.

Zvijezde objašnjavaju da nam neki horoskopski znakovi jednostavno ne odgovaraju, zato imamo popis koje ljubavne kombinacije su astrologiji najgore.
Po znakovima – generalno

Ovnu ne odgovaraju Blizanci, Ribe i Djevice.

Bik se loše slaže sa Ovnom, Strijelcom i Blizancima.

Za Blizance su loši Bik, Rak i Ribe.

Rak je loša kombinacija sa Ovnom, Blizancima i Strijelčevima.

Lavu ne odgovaraju Blizanci, Jarčevi i Ribe.

Za Djevicu su loši Ovan, Vaga i Vodenjak.

Vagi ne odgovaraju Djevice, Škorpioni i Rakovi.

Škorpioni se ne slažu sa Ovnom, Strijelcem i Blizancima.

Za Strijelce je najgora kombinacija veza sa Bikom, Rakom i Djevicom.

Jarcu ne odgovaraju Ovnovi, Blizanci i Strijelci.

Vodolijama ne odgovaraju Bik, Rak i Djevica.

Ribe se najgore slažu s Ovnom, Lavom i Blizancima.

Slaganje prema četiri osnovna elementa

Znakove dijelimo na:

Zemljane horoskopske znakove – materija – to su Bik, Djevica, Jarac
Vodene horoskopske znakove – energija – Škorpion, Ribe, Rak
Vatrene horoskopske znakove – prostor – Lav, Strijelac, Ovan
Zračne horoskopske znakove – vrijeme – Vodenjak, Blizanci, Vaga

Vatra i zrak: vrtlog strasti i mašte

Ovan, Lav i Strijelac odličnog partnera za trajnu ljubavnu vezu će pronaći u Blizancima, Vagi i Vodenjaku. Vatra ne može gorjeti bez kisika te zračni partner svojim idejama i posebnošću raspaljuje vizije, planove i žar srca vatrenog partnera. Naizgled hladni zračni znakovi žive u svijetu razuma i intelektualnih ideja. Uz vatrenog partnera, njegovu spontanost i hrabrost – opustiti se. Životnim iskustvima otvoriti svoje srce, a ne samo um. Vatreni znakovi vole kad dobiju potvrdu svoje vrijednosti, a zračni znakovi će uvijek pronaći prave riječi kojima će pohvaliti i motivirati svoju vatru.

Kombinacija tih energija vrlo je dinamična, pokretljiva, znatiželjna i puna planova. Odlično motiviraju jedan drugog na osvajanje života. Ponekad im manjka praktičnosti, ali im nikad ne manjka prijatelja, putovanja, ideja i životne radosti. Ovi su parovi poput vrtloga strasti i mašte, uvijek puni novosti. Nikad im nije dosadno, a problemi nastaju tek ako jedan od njih posustane.

Vatra i zemlja: strogo kontrolirana žudnja za životom

Dinamična vatrena energija Lava, Ovna i Strijelca čini zahtjevan par sa statičnom zemljom Jarca, Bika i Djevice. Spontanost vatre koja žudi za životom u potrazi za smislom sudara se s oprezom zemljanog partnera, koji s obje noge stoji čvrsto na zemlji. Za vatrenog partnera rutina i običan život znače stagnaciju, dosadni su i depresivni.

Za zemljane znakove oni su sigurnost, a veliki planovi vatrenog partnera samo su gubitak vremena. Dok vatra vidi život kakav bi mogao biti, zemlja vidi ono što jest. Teško ih je pomiriti. Zemlja može lako ugasiti vatru, potkopati njezin optimizam, podcijeniti je i obeshrabriti. Vatra može spaliti zemlju, uzdrmati sigurnost koju nalazi u rutini. Ako zemlja prihvati vizije budućnosti svog neobuzdanog partnera, a vatra se osloni na praktičnost zemlje, zajedno mogu ostvariti velike zamisli.

Zrak i zemlja: praktičnost u službi ideja

Iako nisu idealan spoj energija kad je riječ o ljubavnom paru, Bik, Djevica i Jarac mogu ostvariti uspješnu vezu s Blizancima, Vagom i Vodenjakom. Razum i objektivnost zračnog partnera dobit će potporu u praktičnosti zemljanog. Ipak, dinamični zrak može biti suviše brz, znatiželjan i sklon novom za okus zemljanog partnera. To ga čini nesigurnim i ljutim. Temeljnost, promišljenost i oprez zemljanog partnera mogu iznervirati zračnog … Kad ih ljubav prisili na kompromise, zemlja će pomoći zraku da praktično iskoristi svoje komunikacijske vještine i društvenu svijest. Zajedno će graditi društveni status i uspinjati se na ljestvici društvenog uspjeha. Idealizam i znanje zračnog partnera mogu razvedriti i motivirati zemljanog. Znat će da ih ostvari onako kako to ni sam zračni ne bi znao! Veze su vrlo uspješne ako partneri uspiju odrede zajednički cilj, i da rade na njemu.

Zemlja i voda: magični realizam

Bik, Djevica, i Jarac mogu ostvariti vrlo stabilnu i skladnu vezu s Rakom, Ribama i Škorpijom. Voda u prirodi nema čvrst oblik, već se prilagođava nekom obliku: poput boce, ili riječnog korita. Zemlja vodi daje oblik i stabilnost. Poput zemlje koju natapa kiša, a potom iz nje procvjeta plodno polje mirisne livade, tako se nadopunjuju zemlja i voda. Vodeni partner donosi život, kreativnost i osjećaje stabilnoj zemlji. Zemljani partner određuje oblik i cilj prema kojem će usmjeriti kreativnost i snagu osjećaja svog vodenog partnera.

Zajedno stvaraju stabilan život koji ima čvrste temelje, i koji je prožet dubokim osjećajima. To je jedna vrsta produhovljene stvarnosti koja donosi emotivnu i materijalnu sigurnost. Veze su odane i dugotrajne, bez velikih uzbuđenja i drame. Voda će razvedriti nekada tmurno raspoloženje zemljanog partnera, a povremene emotivne hirovitosti vode zemlja će strpljivo i staloženo prizemljiti.

Vatra i voda: uzavreli osjećaji

Vatra i voda su izazovan par energija koje jedna drugu mogu uništiti. Voda može ugasiti vatru, a vatra može zagrijavati vodu dok ne pokipi. Astrološki parovi Ovna, Lava i Strijelca s Rakom, Škorpionom i Ribama nisu lako spojivi. Ipak, kao kad vatra zagrije vodu u kojoj se može skuhati dobro jelo, tako i ovaj par može ostvariti uspješnu vezu. Vatreni partner je ovdje kao dinamični predvodnik koji pokreće vezu.

Karakteristika vode je u njenoj sposobnosti da uvijek pronađe put, pa će suptilnom manipulacijom osjećaje vžješto obuzdati naizgled dominantnu vatru. Vatreni znakovi su često pregrubi za tihe vodene tipove. Vatra svojim vizijama i dinamičnim tempom života može iscrpiti vodu. Vodeni znakovi katkad trebaju samoću, šutljivi su i povlače se u svoj unutarnji svijet. Ekstrovertna vatra to teško podnosi, i to je ono što je gasi … Kad se uzburkaju osjećaje vode, vatra ih može pretjerano dramatizirati pa nastaju veličanstvene svađe s obiljem suza. Ove su veze uzbudljive, pune uzavrelih osjećaja. Odigravaju se u stalnoj smjeni “toplo – hladno”, što je uvijek dramatično.

Zrak i voda: razum i osjećaji

Razum i osjećaji nije jednostavno uskladiti. Blizanci, Vaga i Vodenjak kao da su na jednoj strani klackalice, dok su na drugoj Rak, Škorpion i Ribe. Ravnotežu je moguće postići uz promišljeno i intuitivno traženje pravih riječi, pravog načina, prave mjere u stvarima … Zračni znakovi žive u glavi, a vodeni u dubinama duše. Jedni drugima mogu pomoći da se nađu na pola puta – u srcu.

Zračni znakovi vole verbalno izražavanje i nekad čak i ne razumiju osjećaje i neverbalne poruke svog vodenog partnera. Vodeni partner ne može izraziti riječima bogatstvo osjećaja unutarnjeg svijeta u kojem živi pa se čudi nerazumijevanju svog partnera koji živi najprije u svijetu ideja. Ove parove uskladit zajednički interesi u koje duboko vjeruju, i ideje kojima će se osjećajno predati. Često su to umjetničke ideje ili duboka vjera u neki plemeniti ideal.