ŠTITNA ŽLIJEZDA: Najbolje biljne recepture i obloge

Otkrivamo vam jednostavan a djelotvoran način liječenja koji se praktikuje u Rusiji – pomoću ledene vode popravite stanje tiroide

Autoimuni tireoiditis je upala štitnjače izazvana prekidom rada imunosistema, što za posljedicu ima stvaranje antitijela koja napadaju sopstvene ćelije štitne žlijezde. Bolest se može razvijati u tri pravca: kao eutireoza (nivo hormona štitne žlijezde ostaje normalan), hipotireoza (snižen) i hipertireoza (povišen).

Liječenje funkcije štitne žlijezde trebalo bi započeti odmah, i to čišćenjem organizma, budući da bolest nastaje upravo zbog nagomilavanja štetnih materija u limfi, koja ih sama ne može očistiti.

Šta radi otopljena voda?

Otopljena voda (led) idealna je tečnost za čišćenje organizma i uspostavljanje normalnog metabolizma. Pod uticajem kvalitetne i strukturisane čiste vode, dobijene na taj način, ćelije štitne žlijezde počinju same pravilno funkcionisati, kao i njihova međućelijska tečnost. Jednostavno rečeno, otopljena voda izbacuje toksine i potpomaže liječenje štitne žlijezde.

Kako da napravite “ledeni” lijek?

Posudu s običnom protočnom vodom (poželjno je da bude i filtrirana) stavite u zamrzivač. Za sat ili dva pojaviće se prva kora leda. Nju stavite nazad u zamrzivač, a preostalu vodu ponovo zamrznite. Kad ta preostala voda postane led (otprilike njene 2/3), nezamrznutu vodu odlijte. Sav led koji ste dobili iz obje ture zamrzavanja izvadite iz zamrzivača i rastopite na sobnoj temperaturi (bez zagrijavanja!). Dobijena tečnost upravo je ono što je vašem organizmu potrebno kao lijek.

Otopljenu vodu postepeno uvodite u dnevni meni, prvenstveno da bi vam se organizam navikao na čistu tečnost, bez dodatnih mineralnih soli. Počnite s pola čaše dnevno pa postepeno dolijevajte otopljenu vodu dok njome ne napunite čašu.

Kad stignete do pune čaše, povećavajte dozu do triput dnevno. Otopljenu vodu pijte u podne, pola sata prije ručka. Ukoliko osjetite mučninu, to je simptom da vaš sistem za izlučivanje ne uspijeva da eliminiše sve štetne naslage rastvorene u otopljenoj vodi.

Ako se ovi simptomi pojave, trebalo bi da smanjite dozu, a kad mučnina potpuno nestane, počnite postepeno da je povećavate. Ukoliko su vam mučnine takve da ih ne možete istrpjeti, otopljenu vodu zamjenite sokom od povrća – tad nećete očistiti samo štitnu žlijezdu nego i cjelokupan organizam.

LJEKOVITO BILJE ZA ZDRAVU ŠTITNJAČU

Sok od povrća

Uveče ostavite cveklu, mrkvu i korjen celera na sobnoj temperaturi. Za sok vam je potrebno toliko povrća da odnos namirnica bude 1:3:1, a ukoliko želite, možete dodati i jabuke. Ujutru očistite povrće i operite ga toplom vodom, a zatim ga propustite kroz sokovnik.

Dobijenoj tečnosti dodajte kašičicu maslinovog ili nekog drugog biljnog ulja. Uzimajte po kašiku i po soka dnevno i postepeno povećavajte dozu do zapremine čaše. Pijte sok na prazan stomak u podne, pola sata prije jela.

Čaj od lanenog sjemena

Ukoliko niste u mogućnosti da napravite svježe cijeđen sok, za čišćenje štitne žlijezde i cijelog organizma iskoristite čaj od lanenog sjemena. Napravite ga na sljedeći način: pet kašika lanenog sjemena sipajte u litar prokuhane vode i kuhajte na slaboj vatri deset minuta. Uzimajte po pola šolje toplog čaja, pet puta dnevno.

Napomena: ukoliko vam se pogorša oboljenje digestivnog trakta (kolitis, holecistis, pankreatitis…), te ako imate kamen u žuči ili mokraćnoj bešici – preparate od lanenog sjemena ne treba da koristite.

Ljekovita mješavina

Uzmite po 10 g od svake ljekovite biljke: smilja, nane, korijena maslačka, sjemena lana, kamilice, kore kruške, lista sene, srcaste koprive i kalopera. Kašiku takve mješavine prelijte šoljom prokuhane vode i ostavite da odstoji 20 do 30 minuta. Tokom dana popijte svu količinu čaja u malim gutljajima.

(aura.ba)