Otkrijte svoj SKRIVENI BROJ i saznajte koji je vaš skriveni potencijal? Dvojke ne uspijevaju osnovati porodicu, osmice čuva anđeo čuvar!

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Iako se većina stvari u numerologiji može tumačiti kroz osnovni kod 3 broja: bioritamski, generacijski i lični, postoje i brojevi koji se rjeđe koriste, a opet, govore puno o nama samima. Jedan od njih je i tzv. SKRIVENI  BROJ koji govori o energijama i potencijalima zatvorenim u dubinama naše ličnosti. Aktiviranje tih potencijala u najvećoj mjeri zavisi da li se taj broj ponavlja još negdje u numeroskopu. Ali, ukoliko znamo naš skriveni broj, uz par savjeta možemo usmjeriti taj potencijal energije u najboljem pravcu.

 

 

Prije nego što počnemo sa računanjem skrivenog broja uvešćemo pojam TAJNOG ili SOLARNOG broja. Svi znamo da numerologija korespondira sa astrologijom na način da svakom od 9 arhetipskih brojeva (cifara) koji se koriste u numerologiji odgovara određena planeta. Tako broju 1 odgovara SUNCE, broju 2-MJESEC, broju 3-JUPITER, broju 4-SATURN, broju 5-MERKUR, broju 6-VENERA, broju 7-URAN, broju 8-MARS, broju 9-NEPTUN.

Solarni broj je broj planete koja vlada znakom u kome ste rođeni. Ako ste Ovan, vama vlada Mars, solarni broj 8, ako ste Bik, vaš vladar je Venera, solarni broj 6 itd. Svoj znak i broj pronađite u tabeli.

Kada znamo solarni broj, možemo izračunati i skriveni. Saberite solarni broj sa danom vašeg rođenja, i zatim sabirate cifre dobijenog broja dok ne dobijete jednocifreni broj.

PRIMJER: Ako ste rođeni 15.1. Jarac ste u horoskopu, i vaš solarni broj je 4. Sabirate: 15+4=19   1+9=10   1+0=1

Vaš skriveni broj je 1.

Tumačenje skrivenog broja

1 OSOBINE LIDERA Nosite zlato!

Ukoliko je vaš skriveni broj 1, vi ste osoba koja krije osobine pravog lidera. Puni ste entuzijazma i kreativne energije koju često potiskujete. Na fizičkom planu to se manifestuje kao bol u predelu pleksusa, probavni problemi i blage vrtoglavice i aritmije. Preuzmite kontrolu nad vašim životom i stavite sebe na prvo mjesto. SAVJET: Nosite nešto zlata da pokrenete isceljujuće solarne energije.

2 DVOJKE SKLONE LJUBAVNIM BRODOLOMIMA: Boravite pored vode!

Ako ste osoba sa skrivenim brojem 2, krajnje je vreme da počnete slušati svoj unutrašnji glas. Neće vas prevariti. Vaša skrivena osobina je empatija i često se baš vama većina ljudi povjerava. Imate i otvorene kanale za prijem negativne energije pa čim ste u društvu negativne osobe osjećate tupi bol u predjelu vrata ili blago gušenje. Takođe, osobe sa ovim brojem doživljavaju ljubavne brodolome i ne uspijevaju osnovati porodicu, iako im je to najveća želja. SAVJET: Pošto ste pod utjecajem Mjeseca, predlažem da nosite srebro i što više boravite pored vode.

3 TROJKAMA JE POTREBNA VJERA: Nosite plavo!

Oni koji imaju skriveni broj 3, u sebi imaju ogromnu količinu pozitivne energije koju jednostavno moraju početi širiti oko sebe, inače će postati mrzovoljni i frustrirani ili se odati nekom poroku, najčešće piću. Važan dio njihovog života je i vjera, ne samo u smislu religije već i vjera u sebe. SAVJET: Slobodno pokažite emocije i živite život punim plućima. Nosite više plave boje.

4 ČETVORKE ČUVA SATURN: Hobi vam je prijeko potreban

Osobe sa ovim skrivenim brojem se ponekad čine neodgovorne i bez životnog cilja, ali duboko u njima krije se ozbiljna, odgovorna osoba koja je mentalno starija za svoje godine. Ako ste vi jedna od njih, ne trebate potiskivati svoju znatiželju, uz pomoć nje uvijek biste bili korak ispred drugih. Saturn, vladar ovog broja, kao strogi učitelj traži red, rad i disciplinu, ali ako se potrudite i spoznate svoju suštinu, on vas nagrađuje, jer je ipak kod starih Rimljana bio bog žetve. SAVJET: Pošto morate poboljšati koncentraciju, a 4 je simbol gradnje i materijalizacije, najbolje za vas je da bar kroz hobi izrađujete razne predmete, figurice i sl. Od boja nosite sivu i bijelu, a radni prostor neka vam bude u zemljanim tonovima.

5 PETICE ŽELE ISTRAŽITI SVIJET: Okružite se narandžastim!

Petica predstavlja vrckavog Merkura. Ovaj skriveni broj govori da njegovi vlasnici, ukoliko to stvarno žele, i aktiviraju ga, mogu postati govornici, pisci, novinari ili odlični trgovci i trgovsčki putnici. Iako ste dosta puta statični i preozbiljni, u vama čuči radoznalo dijete koje želi sve da proba i upozna svijet. Slobodno ga pustite da se igra i uživajte. SAVJET: Narandžaste i žute nijanse će vas pokrenuti i pomoći vam da shvatite svijet oko sebe. Takođe će smanjiti tu vašu nervozu, pa ne morate pretjerivati sa cigaretama.

6 ŠESTICE: HODAJUĆI ŠARM: Nosite zeleno!

Ako je 6 vaš skriveni broj, vi ste hodajući šarm, samo toga niste svesni. Budite otvoreniji po pitanju emocija, jer vi najviše želite da nekog volite i budete voljeni. Morate bez straha pokušati ostvariti taj ideal kućice sa cvijećem, psom i mnogo djece. Dosta ste i umjetnički nastrojeni, pa možete kanalisati energiju u tom pravcu, a ne gušiti emocije i praznine nadoknađivati slatkišima. SAVJET: Nosite više zelene boje. To je boja Venere, pomaže pri oslobađanju emocija i generalno pozitivno utječe na zdravlje, posebno na štitnu žlijezdu koja vam je ugrožena.

7 NERVOZNE SEDMICE: Joga će vam pomoći!

U vama se nalazi velika količina nervoze. Vaš buntovni, avanturistički duh prosto želi napolje da krene u istraživanje sveta. Pustite ga. Nemojte da vas sputavaju društvene norme, usudite se biti drugačiji, ili će loš utjecaj ovog skrivenog broja potpuno narušiti vaše psiho-fizičko zdravlje. Vi ste intelektualna osoba i trebate čitav život upijati znanje, a najviše ono duhovno. SAVJET: Pronađite neku tehniku opuštanja, kao što je joga, kako biste suzbili tu nervozu. Pomoćiće i ako u okruženju imate što više nebesko plave boje.

8 OSMICE IMAJU ANĐELA ČUVARA: Obucite crveno!

Skriveni broj 8 u vašem životu ustvari predstavlja skrivenog Anđela čuvara. Dok sve u životu radite pošteno, po redu i zakonu, on će biti uz vas.

8 nosi puno energije, uspostavlja ravnotežu između materijalnog i duhovnog, ali ako je ne podržite, postajete izuzetno osjetljivi, svadljivi i impulsivni. Ukoliko budete živjeli u skladu sa svojim mogućnostima i postepeno redukujete određene karakterne crte, možete puno steći i na materijalnom i na duhovnom planu. SAVJET: Potrebna vam je određena aktivnost koja će vas okupirati kada imate višak energije. Ako vam je energija u padu, nosite crvenu boju.

9 MISTIČNE DEVETKE: Morate biti posvećeni vjeri!

Broj 9 je sam po sebi mističan, u numerologiji predstavlja najdulje dijelove naše ličnosti, nesvjesno, snovi, tajne… Kao skriveni broj daje veoma izoštrenu intuiciju i vrlo je čest kod vidovitih osoba. Vi možda niste vidoviti, ali ste veoma senzitivni i trebate osluškivati šta vam vaša podsvijest poručuje. 9 se naziva i ,,broj sveštenika”, pa da bi aktivirali pozitivne utjecaje ovog skrivenog broja morate biti posvećeni vjeri. Često srljate kroz život, nemate ni vremena biti bolesni, a baš vama prijete skrivene bolesti, posebno one nasljednog karaktera. ,,Stanite na loptu”, odredite prave ciljeve, nećete požaliti. SAVJET: Pošto 9 upravlja Neptun, bog mora starih Rimljana, ako ne živite u blizini mora, priuštite sebi opuštajuću kupku obogaćenu morskom solju. Jedite i više morskih plodova i nosite tamnije nijanse plave.

(aura.ba)