Otkrijte šta sve otkriva oblik vašeg lica

Imate oble obraze, mali, pravilan nos ili četvrtastu bradu? Oblik vaših usana, čela, nosa, odnosno čitavog lica, ne govore samo o vašoj ljepoti i privlačnosti, već mnogo toga otkrivaju i o cjelokupnoj vašoj ličnosti.

Tako oblik čela ukazuje na inteligenciju, a usana na senzualnost, objašnjava poznati francuski morfopsiholog Patris Ra.

– Okruglo lice

Po njenim riječima, osobe sa okruglim licem i punim, zaobljenim obrazima koji odaju utisak mekoće i nježnosti, nalik dečijoj, otkrivaju otvorenu, fleksibilnu i prilagodljivu ličnost. Takve osobe su, po pravilu, veliki optimisti. Otvorene su, srdačne, spontane, ali i pomalo naivne.

One život uvijek posmatraju s vedre strane i nisu nimalo skolone konfliktnim situacijama. Naprotiv, uvek teže postizanju dogovora i kompromisa. Najveća mana im je činjenica da su veoma brbljive i jezik im je često brži od pameti pa im se često dešava da zažale zbog nepromišljeno izgovorenih riječi.

Uz to, zbog veoma izraženog optimizma, takve osobe su sklone da precene sopstvene, pa i tuđe mogućnosti. Ipak, njihova najača vrlina je ogroman pragmatizam i umjeće uživanja u životu. U društvu su veoma omiljene jer život doživljavaju kao veliku igru koja nudi bezbroj mogućnosti, igru u kojoj treba uživati do kraja.

– Ovalno lice

Osobe sa tako harmoničnim crtama lica su smirene, objektivne i vješte u diplomatkom rješavanju sukoba. Takve osobe umeju da budu veoma diskretne kada je to potrebno, a otvorene su i srdačne isključivo prema onima koje poštuju i do kojih im je stalo. Zato im okolina najviše zamera na preteranoj uzdržanosti i veštom skrivanju osjećanja, kao i na izraženom nepoverenju prema strogim pravilima, dogmama i duboko ukorijenjenim mišljenjima.

– Izduženo lice

Izduženo lice sa uvučenim obrazima, što mu daje oblik trougla karakteristično je za nezavisne, hipersenzitivne i pomalo stroge osobe koje vole da sve ooko sebe drže pod svojom kontrolom. To su istovremeno vrlo promišljene i analitične ličnosti koje prvo sve oko sebe dobro osmotre i oslušnu i tek onda djeluju.

Na prvi pogled takve osobe odaju utisak hladnoće i uzdržanosti jer se prema drugima rijetko otvaraju, tek onda kada ih dobro upoznaju. Naime, osobe sa izduženim crtama lica su, po pravilu, izraziti pesimisti i smatraju da je život komplikovan, težak i opasan. Baš zato su veoma kritične, kako prema sebi, tako i prema drugima.

Uprkos svemu, okolina veoma cijeni i poštuje njihovu iskrenost, jer takve osobe u svemu, posebno u međuljudskim odnosima tragaju za onim rijetkim, dubokim, snažnim i trajnim osjećanjima. Umjesto brojnih površnih veza one radije biraju samoću.

(webtribune.rs)