Otkrijte jesu li vam zvijezde namijenile uspjeh: Što je veći broj planeta u desetoj kući – to ste uspješniji!

Siguran sam da vas jako interesuje da li postoji  mogućnost da ostvarite profesionalni uspjeh? Postoje određeni pokazatelji u natalnoj karti koji mogu upućivati na uspješnu karijeru. Hajde da zajedno pogledamo o čemu se radi.

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Prije svega, neki znakovi Zodijaka su više orijentisani na karijeru od drugih. Ljudi rođeni u znaku Jarca, Ovna, Bika, Lava, Djevice ili Škorpije su ambiciozni i željni profesionalnog ostvarenja, stoga je presudno da u natalnoj karti imate naglašen neki od tih znakova. Lav prednjači po pitanju ambicioznosti, Jarac želi zaraditi što više novca, a i Bik i Djevica su također potaknuti željom za sticanjem materijalnih dobara. Ovan je vjerovatno jedini znak koji želi uspjeti jednostavno zato što je po naravi sklon takmičenju.

Za Škorpiona, uspjeh u karijeri pitanje je moći, a postignuća mu jačaju ego.

Deseta kuća je kuća karijere, stoga je važno obratiti pažnju na planete koje se u njoj nalaze; što više pozitivno postavljenih planeta u njoj imate, veći su izgledi da ćete ostvariti poslovni uspjeh. Ako imate tri ili više planeta u desetoj kući, to znači da ćete najvjerovatnije  postati poznati po tome čime se bavite.

Znak na vrhu desete kuće može ukazivati čime ćete se baviti. Na primjer, ako vaša deseta kuća počinje u Djevici, lako je moguće da ćete se baviti medicinom, uslužnim djelatnostima ili ćete postati računovođa. Ako vaša deseta kuća počinje u Blizancima, veći ću izgledi da ćete biti pisac, novinar ili glumac. Ribe na vrhu ove kuće mogu ukazivati da ćete postati savjetnik ili duhovni učitelj.

Uspjeh uveliko zavisi i o prirodi planeta u desetoj kući. Za optimalan uspjeh, najbolje je kad su Sunce, Mjesec, Jupiter, Merkur ili Mars u ovoj kući dobro aspektovani. Saturn može biti povoljan ako se bavite pravom, bankarstvom ili medicinom, no u najvećem broju slučajeva ukazuje na teške financijske periode ili izostanak zasluženog priznanja. Neptun u ovoj kući pokazatelj je manjka ambicioznosti i može ukazivati na osobe koje ne vole puno raditi, a Pluton može značiti da imate neke psihičke ili fizičke blokade koje vas priječe da ostvarite potpuni profesionalni uspjeh. Da dodam da je ovo period Saturna tako da ako želite da uvećate svoje finansije ili se bavite finansijama, upravo iskoristite ovaj period ispred nas.

Ako želite zaraditi mnogo novca, bilo bi poželjno da vam se Jupiter, Sunce ili Pluton nalaze u drugoj kući, a povoljno postavljeni planeti u osmoj kući mogu ukazivati na korist od ulaganja, investicija i nasljedstvo.

Šesta kuća takođe je povezana s poslom, no više opisuje vaše radne metode i na koji se način suočavate s problemima, stoga je za uspješnu karijeru ipak važnije promatrati desetu kuću.

Kao što sam u tekstu gore napomenuo ukoliko se bavite finansijama ili ne stojite najbolje novčano, ovo je pravo vrijeme za to. Savjetujem vam da potražite savjet astrologa i da ukoliko imate više od tri planete u desetoj kući, to je definitivno znak da učvrstite ili pokrenete svoju karijeru. Isto tako i ako želite dodatnu zaradu provjerite kod astrologa da li se u vašoj drugoj kući nalaze planete Sunce, Pluton ili Jupiter.