Osvojite najvrijedniju nagradu za vaše zdravlje: masažu ili hidžamu u „Bambina“ centru

Dokazano je da hidžama i masaže preporode svakog čovjeka, a ove blagodeti koriste osobe koje žele prevenirati blokade ili oboljenja i uraditi detoksikaciju organizma. Jer, preventiva je – pola zdravlja! Ako čovjek ne odvoji vrijeme za svoje zdravlje i ne poradi na tome, sigurno će ga odvojiti za svoju bolest! Saznajte kako da osvojite besplatan tretman u ovom Centru

Kao što čistimo prostor u kojem živimo i radimo, brinemo o svojim automobilima i biciklima, tako bi svako čovjek trebao brinuti i o svome zdravlju. Prije svega, svoj organizam bismo trebali čistiti od otrova, koje unosimo u organizam preko hrane i od stresa kojem smo izloženi svakodnevno, jer ako ne te otrove i toksine ne odstranimo na vrijeme oni će kad tad izazvati velike posljedice po naše zdravlje.

Elvir Bašić, sarajevski terapeut i stručnjak za hidžamu, vlasnik jer Centra za tradicionalne prirodne terapije „Bambina“ u sarajevskom naselju Dobrinja i autor jedinstvenog priručnika „Vodič za početnike masaže i hidžame“, za koju je recenziju uradio veliki naš književnik Ibrahim Kajan, kaže da je hidžamu najbolje raditi preventivno. On praktikuje hidžamu desetak godina. Školovao se u Medini, Saudijskoj Arabiji, Švicarskoj Njemačkoj, gdje je stekao zvanje fizioterapeuta i certificiranog majstora za hidžamu.

Danas je jedan od cjenjenijih stručnjaka na Balkanu. Od 2005. godine „liječi“ masažama i hidžamom, a u unazad nekoliko godina u svome salonu „Bambina“ organizuje škole masaže i hidžame za buduće mlade stručnjake. Početkom ove sedmice prošao je i specijalne kontrole iz Saudijske Arabije, koje provodi ekipa mladih stručnjaka. Kontrolišu sve centre za hidžamu po BiH i u Evropi, najave se, zakažu termin i od svojih domaćina traže maksimalno zanje i stručnost, čak i veoma zahtjevnu hidžamu na glavi.

Tek kada se sve završi, oni kažu da su tu u kontroli i da glume pacijenta!

Hidžamu je specifična i veoma učinkovita terapija, naročito u današnja vremena brzog življenja, stresa i velikih svjetskih turbulencija. Ona vrši „resetovanje“ našeg organizma. Hidžamom se izbacuju stara krvna zrnca, iscure otrovi i toksini, tako da je ljudska krv bolja, čistija i zdravija. To pacijenti osjete odmah nakon tretmana; poletniji su, svježiji, veseliji… – priča Bašić.

S obzirom da kod mnogih postoje strahovi od reza i te hirurške intervencije, pitali smo Elvira – koliko je ta intervencija u startu bolna.

“Obzirom da iskusan majstor grebe površni sloj kože u dubinu do jedne trećine milimetra, bol koji prouzrokuje skalper je sličan bolu koji prouzrokuje trn kada zagrebe kožu. Čak i mala djeca podnose takav intenzitet bola – kaže Elvir.

Iako se prije svega koristi u preventivne svrhe, širok je spektar bolesti kod kojih hidžama pomaže ili ih potpuno liječi. Ono što je najvažnije kod hidžame nema kontraindikacija jer je to prirodna metoda. Duga je lista gdje sve pomaže ova metoda, a mi ćemo nabrojati samo neke: umor, anemija, kožni problemi, zatvor i proljev, glavobolja, migrene, bolovi u leđima, prehlade i gripe, artritis, astma, celulit, išijas, giht, moždani udar, zglobovi, dijabetse, emocionalni problemi, depresija, nedostatak željeza, normalizacija holesterola, gojaznost…

Dokazano je da pomaže i kod alergija, oporavka osoba koje su preživjele moždani udar, dijabetesa (čini prohodnim krve sudove koji su još zdravi), ali i u situacijama neodređenih tegoba poput nervoze, slabosti, psihofizičke iscrpljenosti i umora – objašnjava nam Bašić. On preporučuje da se hidžama radi svaka tri mjeseca, a najmanji razmak između dva tretmana bi trebao biti desetak dana. Kontakt telefon „Bambina centra“ i Elvira Bašića je 061 603 022. Ili FB stranica: https://www.facebook.com/elvirbasicmasazahidzamasarajevo/.

Do nagrade možete doći ako ovaj post podijelite na svome FB zidu, pod opcijom javno. Metodom slučajnog odabira ćemo izvući sretnog dobitnika i njegovo ime objaviti u nedjelju 29.10. 2016. godine u ovom tekstu.

*

Ime sretnog dobitnika je Dželila Dželila. Molimo sretnog dobitnika da nam se javi u inboks FB stranice Magazin Aura.