Osvježavajući rolat od jagoda gotov za 30 minuta

Ako ste u potrazi za desertom u koji ćete ubaciti omiljeno voće, u nastavku pogledajte najjednostavniji recept za rolat od jagoda nakon kojeg će vaši ukućani lizati prste

TIJESTO:
4 jaja
4 velike kašike brašna
4 velike kašike šećeraslatko vrhnje
jagode

PRIPREMA:

1. Upalite rernu na 180 °C.

2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj zdjeli napravite snijeg od bjelanjaka.

3. Naizmjenično u smjesu žutanjaka i šećera dodajte po kašiku brašna i šlaga pa lagano i sporo umiješajte u smjesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i šlag. Smjesa će na početku biti gušća, a na kraju rjeđa i pomalo pjenušava.4. Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu u pleh i lagano je rasporedite kašikom.

5. Stavite smjesu u rernu i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina tijesta bude zlatna, tijesto je gotovo.

6. Čim tijesto izvadite iz rerne prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora biti gore tj. gledati ‘prema vama’. Kuhinjskim kistom i vodom navlažite papir za pečenje jer ćete ga tako lakše skinuti s tijesta. Lagano prstima povlačite papir dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.

7. Jagode operite, očistite i narežite na komadiće željene veličine. Slatko vrhnje mikserom ‘istucite’ u šlag.

8. Odmotajte ohlađeno tijesto, premažite šlagom na koji ćete potom poslagati narezane jagode i ponovno zarolajte. Gotovi rolat izvana po želji možete posipati šećerom u prahu ili šlagom.

Komentari

komentara