OSVJEŽAVAJUĆI DESERT: RECEPT ZA SMRZNUTI VOĆNI JOGURT

Jogurt je gotov u tren oka, a najveći dio posla odradit će, pogađaš, zamrzivač.

SAS­TOJ­CI

200 g zre­log voća (kaj­si­je, ma­li­ne, ja­go­de)

1 zre­la ba­na­na

300 g grčkog jo­gur­ta

50 g me­da

PRI­PRE­MA

Voće ope­ri­te (ako je sa ko­rom olju­šti­te) i isjec­kaj­te na koc­ki­ce. Ta­njir obložite streč fo­li­jom i na nje­ga po­re­daj­te isjec­ka­no voće, pa sta­vi­te u za­mrzi­vač na dva sa­ta da se za­mrzne. I ba­na­nu ogu­li­te i isjec­ka­te pa sta­vi­te u za­mrzi­vač. U blen­der si­paj­te jo­gurt i med i izmi­ksaj­te ih za­je­dno. Za­tim do­daj­te smrznu­te koc­ki­ce voća i ba­na­nu pa opet do­bro izmi­ksaj­te dok ma­sa ne pos­ta­ne glat­ka. Smje­su pre­ručite u po­su­du po­go­dnu za za­mrzi­vač i os­ta­vi­te da se za­mrzne ili ako vo­li­te me­kši jo­gurt, odmah ser­vi­raj­te u čaše. Pre­ko jo­gur­ta možete sta­vi­ti i ne­ki voćni pre­liv. Na kra­ju, ukra­si­te koc­ki­ca­ma blan­ši­ra­nog ba­de­ma.