Osvježavajuće i ukusno: Zasladite se bijelom tortom sa ananasom

Sastojci:

500 g bijelog šlaga

2 pakovanja vecih piskota

2 kisele pavlake (oko 400 ml) sa 20 % mliječne masti

1 velika konzerva ananasa (830-850 g)

Priprema:

Umutitu pjenasto šlag sa pavlakom.

Na tacnu za tortu naredjati piskote umakane u sok od ananasa.

Preko piškota namazati umućen šlag sa pavlakom, pa preko ananas, zatim malo šlaga da pokrije ananas, pa opet ponovo piškote i redom dok se sav materijal za tortu ne utroši.

Ko ima strpljenja tortu ostaviti par sati, najbolje da prenoći u frizideru kako bi piškote sasvim omekšale, a fil se stegao.

Isjeći tortu na kriške i poslužiti.

Brza je, jako sočna, mekana i ukusna, a kao sto vidite nije ni komplikovana za pravljenje.

Napomene: Ukoliko nevolite ananas možete koristiti bilo koje voće po zelji, a i u fil možete dodati ukoliko volite mljevene orahe, rendanu čokoladu, mljeveni keks, grožđice.

Prijatno i uživajte u finoj torti!

Komentari

komentara

error: Content is protected !!