Ostvarile se riječi Vidovitog Ade iz Doboja: KO DRUGOM JAMU KOPA, SAM U NJU UPADNE!

Ovo je životno iskustvo Mujesire R. iz Tuzle, kojoj je radna kolegica podmetnula sihir, želeći je strpati u ludnicu i udaljiti iz radnog kolektiva. U toj nakani bi možda i uspjela da se u slučaj nije uključio Vidoviti Ado iz Doboja.

Naša sagovornica je zaposlena u jednom trgovačkom centru. Za sebe kaže da je dobrodušna osoba koja nikome ne želi zlo. Naprotiv, veliki je humanista, voli pomagati.

Ipak, da se kao po nekom nepisanom pravilu upravo za dobre ljude krpe sve moguće nevolje, pokazao je i njen primjer. Ona to naziva iskušenjem odozgo!

Iako je našu sagovornicu mali korak dijelio od odlaska u ludnicu, danas kada su nevolje prebrođene, stabilnim i skrušenim glasom prepričava nam događaje, iz ne tako daleke prošlosti.

„Na ovom radnom mjestu, već sam nekoliko godina. Radna atmosfera i dobri kolegijalni odnosi naglo su narušeni prošle godine, sa dolaskom nove kolegice, koja nije krila da sam joj trn u oku.

„U početku sam bila zatečena njenom direktnošću i bezobrazlukom, pogotovo što sam od nje starija 15 godina, a i u kolektivu sam skoro penziju zaradila. Nažalost, kasno sam shvatila da je žena manijakalno opsjednuta težnjom da bude glavna u društvu i da svi pogledi budu upereni u nju.

Saznajemo da je svoju bolesnu želju, Muneverina kolegica potkrijepila magijom. Ko joj radi o glavi, iako je sumnjala, Munevera je tek nedavno dobila potvrdu u ordinaciji Vidovitog Ade.

„Ja uopće nisam bila svjesna te svoje nesvijesti. Razum mi je bio pomućen, misli usporene, a usta zatvorena. Kolege su me pitale šta nije uredu sa mnom, zašto samo ćutim, povučena u sebe. Za to vrijeme nova kolegica je likovala, šepureći se poput pauna.

A onda je nagla promjena Muneverinog ponašanja zahtijevala stručnu pomoć.

– Postala sam preko noći agresivna, išla na posao ljuta i nervozna, svađala se sa svima oko sebe. Tek kada me je direktor pozvao u kancelariju pitajući me želim li otkaz uhvatio me strah. Pravo od njega otišla sam kod Ade u Doboj. On mi je do najsitnijih detalja opisao novu kolegicu sa posla. Čak joj je i boju očiju pogodio.

Oči su joj se otvorile, razum izbistrio, jer Ado je kazao sve ono što je Munevera podsvjesno već znala. Pomoću specijalnih egzorcističkih obreda, hamajlija i duhovnih tretmana, Muneveri je povraćen duševni mir.

Metodom “Ko drugome jamu kopa sma u nju upadne”, njena prijateljica će sad lutati svijetom tražeći spokoj. Možda ga nekad i nađe, ako se iskreno pokaje.

„Još se nije rodio taj ko je zlo radio, a da mu se nije o glavu obilo – kratko je prokomentarisao Vidoviti Ado.

a woman is overwhelmed with the wide range in the supermarket when shopping.