Osman I., (54), iz Kopenhagena: Eliksirom sa Kavkaza vratio zdravlje oboljeloj gušterači

Prema statističkim podacima i izvještaju WHO, rak gušterače je naziv za maligni tumor gušterače. Više od 95% pacijenata umire u roku od dvije godine nakon dijagnoze. U 95% slučajeva radi se o adenokarcinomu, a ostalih 5% uključuju tumore različite prirode.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Dijagnozu – rak pankreasa, žlijezde u narodu često zvane i gušterača, Osman I., 54-godišnji zeničanin s adresom boravka u glavnom gradu Danske – Kopenhagenu, dobio je prije nešto manje od tri godine. Prema svim postulatima medicine, Osman danas ne bi trebao biti živ. Ali, on je tu. Živ, zdrav. Bez raka. Spreman da priča šta ga je to vratilo u život.

– Eliksir sa Kavkaza. Samo to i dragi Bog – kazat će odmah na početku našeg razgovora.

Početkom avgusta sreli smo ga u ordinaciji Šuhrete Seke Trobradović, sarajevske liječnice.

Sa suprugom Memnunom, Osman koristi godišnji odmor, obilazi rodbinu po Sarajevu, Zenici…

– Odlučili smo svratiti i do dr. Trobradović, da joj se javimo i još jednom zahvalimo na lijeku koji mi je pomogao – kaže Osman.

Povraćanje i bol u leđima

Tamna mokraća, nagon za povraćanjem i bol u leđima bili su simptomi koji su našeg sagovornika, natjerali da se obrati ljekarima. Dijagnozu je dobio odmah. Kompjuterska tomografija, endoskopski ultrazvuk, histološka analiza i niz drugih procedura – ustanovili su da je Osman obolio od raka pankreasa, žlijezde u sistemu za varenje poznate i kao gušterača.

– Dijagnozu sam dobio prije skoro tri godine. Danas, po svim teorijama i praksama, računicama i statistikama, ne bih trebao biti živ. Ali jesam, zahvaljujući doktorici Šuhreti Trobradović i  Eliksiru sa Kavkaza, lijeku koji ojačava imunitet, budi čula, čisti tijelo, okrepljuje duh, diže na noge… Sve što kažem u prilog ovom preparatu, malo je. Zaista jeste – kaže Osman za Auru.

– Eto, možda će čudno zvučati da pored danskih ljekara i klinika, ja toliko vjere iskazah u sarajevsku doktoricu. Međutim, objasnit ću zašto je to tako. Sami ljekari su me uputili da za lijekom tragam na drugom mjestu. Bili su svjesni da su mi dani odbtojani i da mi ne mogu pomoći. Hvala im što me nisu zavlačili. Nagovijestil isu velike bolove pa su savjetovali da upišem kurs joge, da idem na masaže, aromaterapiju, akupunkturu…

– Sve sam isprobao nadajući se izostanku muka. Živio sam po onih deset božjih zapovijedi, krao nisam ni ubijao, tuđe takođe želio nisam…nekako sam se nadao da će me Bog “prigledati”. I tako i bi. Bez muka se kutarisah bolesti.

Kako sam se kutaris'o belaja

– Nakon nekog vremena i obilaska nekih praktikanata alternativne medicine, raspitujući se, saznam i za dr. Trobradović. U odabiru nje kao moje nove doktorice, presudilo je to što je gospođa prije svega ljekar oficijelne medicine, a i druge reference koje ima zaista su visokokotirajuće. Takođe, kad sam je pozvao, vidio sam da barata stručnošću, terminologijom, da do u tančine poznaje problematiku mog slučaja – nastavlja Osman.

A nakon  telefonskog “susreta”, uslijedio je i pravi. Kod dr. Trobradović obavljen je dijagnostički pregled koji je pokazao veoma haotično energetsko stanje u kompletnom organizmu, a naročito u kanalu pankreasa, dok je ukupan nivo energije bio veoma nizak sa svega, jasno pokazujući da je imunološki sistem, koji je od ključne važnosti u borbi organizma protiv raka, veoma slab.

– Potom smo krenuli sa terapijom koja se sastojala od upotrebe Eliksira sa Kavkaza, nakon čega se moje stanje vidno popravilo. Pored Eliksira upotrebljavao sam preporučene aminokiseline i prirodne preparate za čišćenje organizma. Sa neutralizacijskim uređajem Cedar uspostavio sam čvrst i okrepljujući san, koji je do tada narušavan psihofizičkim nemirima, brigama, strepnjama… – nastavlja Osman.

– Ubrzo su i moji ljekari bili vidno zadovoljni mojim oporavkom. Oni mislili to je od masaža i akupunkture. Bogami sam im ja rekao da nije. Sve im ispričao. A nakon tri mjeseca, potpuno sam bio zdrav. I eto, tu sam gdje jesam danas…- ispričao nam je Osman…

Šta kaže statistika?

Prema statističkim podacima i izvještaju WHO, rak gušterače je naziv za maligni tumor gušterače. Nije tako čest kao ostali tipovi raka i postotak izlječivosti od te vrste karcinoma je najmanji. Kasno uzrokuje smetnje i kad se otkrije, najčešće je već u uznapredovalom stadiju i nije ga moguće operacijom odstraniti.

Više od 95% pacijenata umire u roku od dvije godine nakon dijagnoze. U 95% slučajeva radi se o adenokarcinomu, a ostalih 5% uključuju tumore različite prirode. Najčešći faktori rizika su: starija životna dob, pušenje, ishrana pretjerano bogata mastima, a siromašna voćem i povrćem, debljina, smanjena fizička aktivnost, te ranije bolesti kao pankreatitis, dijabetes i ciroza jetre. Najčešće obolijevaju ljudi u čijoj je bliskoj porodici već bilo oboljelih od raka gušterače, raka ili polipoze debeloga crijeva, porodičnog raka dojke, nasljednog pankreatitisa, melanoma i raka jajnika. Češći je kod muških nego kod ženskih osoba.

Kontakt dr. Trobradović: 061/320-726

error: Content is protected !!