OSLOBODITE SE TAMNIH KOLUTOVA OKO OČIJU

 

 Naše životne navike često uzrokuju pojavu tamnih kolutova oko očiju: noćni provod, jedna čaša vina više ili cigarete imaju za posljedicu nedostatak kiseonika u krvi. Ako vam je ishrana neuravnotežena, često ćete patiti od nedostatka vitamina i minerala: ako organizmu nedostaje vitamin C, gvožđe i cink, prvi simptomi mogu biti tamni kolutovi ispod očiju. Evo kako vam priroda može pomoći kod ovog problema…

 Kamilica

U šolju proključale vode staviti dvije kašike kamilice. Poslije pola sata čaj procijediti, a kamilicu umotati u gazu i ostaviti u frižideru da se ohladi. Držati ispod oka 10 minuta.

 Ružina vodica

Na vatu nakapati nekoliko kapi ružine vodice. Nježno masirati kožu ispod oka više puta u toku dana.

 Svjež krastavac

Oljuštiti svjež krastavac i isjeći ga na tanke kolutove. Držati ih na zatvorenom oku 15 minuta, nekoliko puta dnevno. Kada se koža prosuši, premazati je gelom od aloe vere.

Kvasac i jogurt

U čaši dobro promiješati kašiku kvasca i jogurta, dok ne nastane gusta smjesa. Premazati područje ispod očiju. Prespavati, ujutru se umiti hladnom vodom.

 Kopriva i peršun

U pola litre proključale vode dodati dvije kašike koprive i kašičicu peršuna. Pošto odstoji 15 minuta, procijediti i piti u toku dana kao dopunu nekoj od metoda za «skidanje podočnjaka.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!