Oslobodite se bola u leđima: RIJEŠITE SE BOLA NA PRIRODAN NAČIN

Lumbago, ili bol u donjem dijelu leđa je objašnjavan upalom iil oštećenjem živaca. Takođe, nastaje kombinacijom psiholoških bolesti, živčanom slabošću i ženskom histerijom. Lumbago se deli po trajanju u 3 grupe. Kod akutnog bol traje manje od 6 nedjelja. Subhronični lumbago pokazuje simptome 6 do 12 nedjelja, a hronični više od 12 nedelja. Takođe, prema uzroku može se podijeliti na mehanički, nemehanički i reflektivni bol.

Danas je ovaj problem sve češći. U većini slučajeva lumbago je izazvan lošim načinom života. Naime, gojaznost, nedovoljna fizička aktivnost i previše vremena uz kompjuter i televizor dovode do neprekidnog držanja leđa u nepravilnom položaju. Zbog čega mišići postaju sve napetiji i javlja se bol.

Pored mehaničkog problema usljed naprezanja mišića, bol u leđima mogu da izazovu i starenje, slabost leđnih mišića i reumatološke bolesti. U nemehaničke faktore spadaju i razne infekcije, tumori kičme, bolesti urogenitalnih organa i degeneracija diska između pršljena.

Prirodno rješenje protiv bolova u kičmi je Ricinusovo ulje. Ova vrsta ulja djeluje antiinflamatorno i kao analgetik. Predstavlja prirodni lijek koji je jeftin, a veoma djelotvoran i ima široku primjenu. Ne samo što uklanja upalu, već istovremeno i ubrzava oporavak. Blagotvorno djeluje na cirkulaciju. Čak se preporučuje za tretiranje bolesti koje su inače otporne na tradicionalne terapije. Zagrijte jednu supenu kašiku ricinusovog ulja i namažite bolni dio leđa.

Problem može riješiti i bosiljak. Listovi bosiljka u sebi sadrže važna ulja, kao što je eugenol, koje je veoma korisno kod tretiranja bola u kičmi. Jedna od značajnih osobina bosiljka je njegovo antiupalno dejstvo. Njegovo djelovanje porede sa tabletama diklofenak. Međutim, kod primjene bosiljka nema nuspojava kao kod medikamenata. Izuzetno je koristan oboljelima od artritisa. Dvije kašičice lišća bosiljka sipajte u šolju vrele vode. Ostavite da sve odstoji 10 minuta.

Kupus, takođe uspješno liječi bolove u kičmi.
Kupus se decenijama cijeni kao izuzetno efektan narodni lijek, a pogotovo kad se primjenjuje spolja. Porede ga sa magnetom, jer ’’izvlači’’ bolesti iz organizma. Uspješno liječi bolove u kičmi, ali i u rukama i nogama. Veoma brzo eliminiše glavobolje. Kupus

Može da otkloni čak i upalu pluća.
Dobro operite nekoliko listova kupusa. Tvrde dijelove odstraniti i lijepo dodatno istanjite listove oklagijom. Prvo namažite maslinovim uljem bolno mjesto, pa poređajte na njega listove kupusa, koji će djelovati kao obloga. Pričvrstite gazom ili lanenom krpom. Držati prije podne tri sata, pa popodne još tri sata. Znači, ukupno 6 sati dnevno, svaki dan, narednih 6 dana. Nakon ovog perioda, napravite pauzu od mjesec dana, pa ponovite tretman po potrebi.