OSIM MASKE I RUKAVICA, OVO MORATE DA NOSITE, A SVI SU TO ZABORAVILI: Jedna sitnica može da vam spasi život!

Nošenje maski u vrijeme pandemije korona virusa je od presudnog značaja ne samo za one zdrave, već i za one koji ni ne znaju da su bolesni.

Naime, na snimku ispod najbolje možemo videti šta se dešava kada zaražena osoba ne nosi masku.

Iako iz SZO upozoravaju da platnene maske najmanje štite od zaraze korona virusom, one su ipak efikasne kada je u pitanju sprječavanje širenja klica. Ipak, ako ste zdravi i želite da se zaštitite, onda SZO naglašava da su najefikasnije N95 respiratorne maske koje sprečavaju 95% ulazak štetnih čestica u disajne puteve.

Ipak, ovih dana smo se previše fokusirali na maske, a zanemarili značaj još jednog važnog dijela tijela putem koga korona virus može ući u organizam.

U pitanju su oči, pa je tako, osim za maskama, povećana i potražnja za zaštitnim naočarama koje se koriste u bolnici, ali i u građevini.

Međutim, ako niste nabavili ovakve naočare koje u potpunosti prijanjaju licu, delimično će vam pomoći i obične naočare. Stoga, kada idete u prodavnicu ne zaboravite da pored maske, stavite i naočare za vid ili sunce i tako u potpunosti minimalizujete rizik za prenos korona virusa.

Kada dođete spolja, naočare dobro operite sapunom i vodom kako bi bile bezbedne za nošenje u kućnim uslovima…