“Opsesivno ponavlja iste priče i ne prepoznaje stare prijatelje”: Trump je teško bolestan!?

Michael Wolff ovih je dana potpuno ogolio američkog predsjednika u svojoj knjizi, a tvrdi kako je on ozbiljno bolestan
Novinar Michael Wolff, autor knjige Fire and Fury o prvoj godini predsjedništva Donalda Trumpa, izazvao je pravi haos svojim tvrdnjama o američkom predsjedniku.

Jedna od najšokantnija je svakako ona u kojoj ističe da 71-godišnji Donald nije “psihički sposoban” obavljati svoju dužnost, piše Daily Mail.

Naime, Wolff ističe da je to jedini logičan zaključak koji se nameće iz činjenice da je Trump sve češće i pojačano zaboravan, kako ponavlja jedne te iste priče od riječi do riječi nekoliko puta u deset minuta, a kao dodatak na sve to – ne prepoznaje svoje stare prijatelje!
Navodno, da bi se njegove zdravstvene smetnje sakrile od javnosti, Wolff tvrdi da je Bijela kuća osmislila plan još prošle jeseni – po kojem svi koji žele intervju s predsjednikom moraju unaprijed poslati pitanja koja će mu postaviti.

Od haotičnih tweetova do nerazumljivog govora, Trumpova mentalno stanje konstantno te propitkuje.
Skupina psihijatara upozorila je Kongres na to, kako smatraju, da Donald Trump kao predsjednik predstavlja “očitu i jasnu opasnost” po svijet. Među njima našla se i dr. Bandy Lee s Yalea, koja se navodno posavjetovala s Demokratskom strankom u Kongresu oko organizacije stručnog panela o savjetima u vezi predsjednikovog mentalnog zdravlja.

– Više nije potrebno biti niti psihijatar za prepoznati uzbunjujuće obrasce ponašanja impulzivnog, bezobzirnog i narcističkog ponašanja, neovisno o dijagnozi, koje u slučaju predsjednika Trumpa prijete svijetu. Smatramo da smo upravo sad u jasnoj opasnosti, posebno zbog stanja sa Sjevernom Korejom i predsjednikovim ovlastima nad američkim nuklearnim naoružanjem – rekla je.

Wolff je zadao novi udarac Trumpu u svojoj novoj kolumni, napisavši:

Svi smo bolno svjesni pojačanja intenziteta njegovih ponavljanja. Prije bi se ponavljao svakih 30 minuta, od riječi do riječi i identičnih izraza lica, iste tri priče. Sad se to događa svakih 10 minuta, poput kakve bolesne opsesije.

U odmaralištu Mar-a-Lago, netom prije Nove godine, Trump nije prepoznao svoje stare prijatelje, što upućuje na pogoršanje bolesti za koju se pretpostavlja da je psihičke ili neurološke prirode.

Wolff ističe kako je direktor komunikacija Bijele kuće Hope Hicks posebno fokusiran na Trumpova ponavljanja i lapsuse te je taj koji je zadužen “dovoditi ga u red”.