Opet taj retrogradni Merkur: Ucjene, prijetnje i ucjene

Zoran Šumadinac

Čim se Merkur nalazi više od mjesec dana u jednom znaku to znači da će on biti u jednom periodu ići unazad kroz ovaj znak. Preciznije, od 31. oktobra do 20. novembra Merkur će biti u retrogradnom hodu . Merkur u Škorpiji ima snažnu intuiciju, sposobnost poniranja u suštinu stvari, sarkastičan intelekt i smisao za crni humor.

Ovaj Merkur ima veliku moć zapažanja i pravo detektivsko i kriminalističko razmišljanje. On neprestano skenira sve što se dešava oko njega i donosi zaključke. Za njega je znanje – moć. U stanju je da riječima povrijedi svog sagovornika jer uvijek kaže šta misli, a umije da ucjenjuje i manipuliše informacijama.

Kako znak Škorpije predstavlja mafiju, sama komunikacija (Merkur) u ovom periodu, može biti takvog karaktera. Ucjenjivačke metode, velika moć ubjeđivanja, prijetnje i ucjene. A ako ne ostvari milom ono što je zacrtao, onda slijedi osveta. Sam Merkur predstavlja najmlađe, tj. djecu. Ako primijetite da se vaše dijete duri ili plače bez suza, znajte da vam predstavlja ucjenjivačku politiku kako bi ostvarilo ono što je naumilo.

Takođe, možete primijetiti da vaše dijete koristi neke ružne riječi koje je negdje čulo. Kada je ljubav u pitanju, dosta ćete razmišljati o fizičkoj privlačnosti, tj. o seksu. Ovo je dobar period kada partneru treba da napišete seksi poruku, da stvari nazovete pravim imenom bez imalo stida, da otvoreno pričate o seksualnim doživljajima ili možete čitati literaturu na tu temu.

Neki od vas biće veoma ljubomorni, a najmanja sumnja, sitnica i riječ natjeraće vas da razmišljate u tom pravcu. Željećete da otkrijete sve što partner misli, radi i osjeća, pa će neki od vas krišom kontrolisati i pretraživati poruke i pozive na mobilnim telefonima ili računaru voljene osobe.

(aura.ba)