Opasnost posuđenih stvari: Zašto ni po koju cijenu ne smijete posuđivati ni koristiti tuđe stvari: Kako je sa Sanjine majice urok prešao na Emiru, a sa Aidinog češlja na njenu sestru Maidu!

Aljo sto posto može pomoći kod nesanice, nervoze, depresije, opsjednutosti. Rješava bračne i ljubavne probleme, sastavlja rastavljene, uspješan je kod uklanjanja problema sa želucem i nadutim stomakom. Tvrdi da, ukoliko se ne radi o medicinskom problemu, može izliječiti i neplodnost, frigidnost, impotenciju, zujanje u ušima, gušenje u predjelu grudi i vrata. Pomaže i kod oslobađanja od zastrašujućih snova.

– Čovjek kroz život prođe razne faze, a ja trenutno i inače, dugi niz godina, prolazim kroz fazu koja je najvrijednija u mom životu – a to je pomaganje ljudima – opisuje svoje bavljenje alternativnom medicinom čovjek za kojeg tvrde da je najbolji duhovni iscjelitelj na našim prostorima, Aljo efendija Harić.

U njegovoj se ordinaciji u Tešnju svakodnevno dešavaju izuzetno lijepe stvari. Korisne. Mnoge graniče s čudima.

Emira T. iz Doboja je nakon samo jedne posjete Alji, uspjela noć dočekati bez glavobolje koja ju je neprekidno mučila pune dvije godine. Uzrok je bio urok koji je na sebe sama prenijela.

– Aljo me odmah pitao zašto sam od drugarice koju čak i ne volim, posudila odjeću.

– Sjeti se, tada su se javile prve glavobolje – rekao je Aljo vraćajući me u prošlost kada sam od Sanje posudila dvije majice.

– Ne moraš ih ni vraćati rekla je.

– Ja se obradovala i ne znajući da time sebi nanosim veliko zlo. Naime, na toj je odjeći io urok namijenjen njoj. Prešao je na mene, u nešto slabijem intenzitetu, pa se odrazilo samo na glavobolje. Srećom, Aljo je znao u čemu je problem kad sam mu se konačno obratila.

– Stavio mi je ruku na čelo, držao tako nekoliko minuta, i već istog dana, nisam imala glavobolje – ispričala je Emira.

Aljo je jedan od boljih iscjelitelja u Evropi. U sekudni detektuje sihir. Otkrije mu porijeklo, uzrok. Prema njegovim procjenama, skoro svaki drugi čovjek u BiH ima probleme ove vrste.

-Ponekad mogu osjetiti da li je moj pacijent pod sihirima čim ga vidim, ili čujem telefonom. To zna biti mučno. U BiH ima jako puno oni koji se bave liječenjem sihira, ali malo je onih koji to znaju izvesti do kraja. Posao nije završen ako se sihir nakon pet mjeseci ili godina vrati – govori Aljo i dodaje da je liječenje sihira vjerski oblik liječenja i nikako se ne smije dovoditi u vezu sa konvencionalnom medicinom.

-Problem je što ljudi zaziru od alternativne medicine. Često dođu kasno. Ali, i tad ima pomoći. Nedavno sam pomogao jednoj djevojci koja je urok prenijela s češlja svoje sestre. Ne treba tuđe stvari uzimati. Nije to nimalo bezazleno. Može biti veoma kobno.

-Aida i Maida su sestre iz Tešnja. Aida je kupivši novi češalj, stari poklonila sestri Maidi. Tu nastaju određene komplikaicje. Ali, stvar se uspješno razrješava kod mene. Naime, uz pomoć tog češlja, Aida je bila žrtva svog momka. On joj je za rođendan poklonio češalj poprskan mrtvačkom i drugom nabajanom vodom, tako obezbijedivši njenu vjernost. Ona druge muškarce nije mogla gledati sve dok je koristila taj češalj. No, na Maidu je taj predmet drugčije djelovao. Počela se gubiti, mislili su da ima epilepsiju…svašta je bilo. Dolaze zatim kod mene, ja rješavam njen problem ali i Aidin. Otkrivam joj istinu o vezi. Njoj se otvaraju oči.

– Sutradan mi opet dolazi, kaže, hvala ti do neba. Pa ja sam bila u vezi s momkom koji mi se čak ne sviđa! – ispričao je Aljo slučaj iz prakse, upozoravajući na porast crne magije i urok kao jedan od njenih segmenata, upozoravajući da se kao preventivu, čuvamo tuđih stvari ali i poklona na kojima se namjenski može nalaziti sihir.

Kontak telefon Alje Harića: 061/805-827

(aura.ba)