Opasne stvari koje nikada ne trebate raditi u krevetu!

Tokom intimnog odnosa uglavnom smo fokusirani na užitak, ali potrebno je imati na umu i određene stvari koje mogu pokvariti cjelokupni doživljaj.

Sljedeće četiri nemojte nikada raditi, jer mogu biti i prilično opasne po vaše zdravlje.

Potcjenjivanje rizika od polno prenosivih oboljenja

Pitati partnera da li se testirao na polne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze, naročito ako još uvijek niste imali zajednički intimni odnos. Odnos bez zaštite znači rizik od dobijanja polno prenosivih oboljenja. Naročito u današnje vrijeme, kada bolesti poput gonoreje, postaju teže izlječive, jer se razvija rezistencija na lijekove.

Lubrikanti na bazi ulja

Ako koristite prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, uključujući prirodne lubrikante poput maslinovog ili kokosovog, zato što ulje može oštetiti lateks i prezervativ neće biti djelotvoran. Uz prezervativ najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

Neadekvatna pomagala

Za igrice u krevetu možete koristiti samo igračke napravljene za korištenje u te svrhe. Doktori hitne službe nerijetko imaju slučajeve pacijenata s oštećenim intimnim dijelovima tijela, zbog upotrebe neprimjerenih predmeta pa čak i hrane tokom intimnog odnosa.

Egzibicije

Isprobavanje novih stvari u krevetu uvijek je dobrodošlo, ali nemojte pretjerivati. Ako se upustite u egzibicionističke poze, koje su previše za vas, možete povrijediti svoje intimne organe. Zbog toga nove poze uvijek isprobavajte polagano i opušteno.