“Ono što sam vidio proganjat će me do kraja života”: Američki vojnik progovorio najpoznatijem NLO incidentu

Bivši američki vojnik poslije 44 godine odlučio je da progovorio o onome što se dogodilo u pustinji Novog Meksika 1971. godine.

On je ispričao da je zajedno sa još 500 svojih saboraca vidio NLO u blizini Rozvela, mJesto na kojem je 24 godine ranije zabilježen najpoznatiji slučaj NLO-a u svijetu.

Neimenovan vojnik kazao je kako će ono što je vidIo u tih pet sati ga proganjati do kraja života. On je 1971. godine bio stacioniran u Fort Blisu u Teksasu kada su ih poslali na vojne manevre u pustinju Novog Meksika, zapadno od svjetski poznatog Rozvela.

Tokom noćne straže svjedok je, zajedno sa ostalim vojnicima, vidio dva leteća objekta.

“Prvi smo uočili kako se približava sa sjevera i tada se zaustavio. Drugi objekat nam je dolazio sa zapada. U narednih pet sati leteći objekti su lutali po nebu iznad pustinje“, objasnio je vojnik.

Kazao je kako su objekti bili okruglog oblika, ali nije mogao da odredi njihovu veličinu, jer je i visina na kojoj su se kretali bila relativno nejasna.

Sljedećeg dana kada su se zajedno svi našli na ručku, kako objašnjava, pričali su NLO-u, ali ne zna zašto niko do sada nije izašao u javnost sa infromacijama, piše britanski “Ekspres“.

Rozvel je u centar pažnje dospio 1947. godine kada je u blizini ovog mjesta pao nepoznati objekat, a onda su se pojavile priče da je u pitanju NLO.

Američke vlasti nisu bile dobro koordinisane u izvještavanju javnosti o tom događaju, što je još više “potpalilo“ priču o vanzemaljcima u pustinji Novog Meksika. U konačnom izvještaju stoji kako se srušio meteorološki  balon.

(aura.ba)