Oni vladaju svijetom, oni su najbogatiji i najmoćniji ljudi svijeta, oni su Illuminati

Illuminati su u svijetu teoretičara zavjera poznatiji kao Masoni. U njihovom tajnom savezu nalaze se mogobrojni poznati naučnici, umjetnici, industrijalci i bankari. Jedan od njih bio je i Leonardo Da Vinči. Vjeruje se kako u ovaj savez mogu ući samo oni čiji je koeficijent inteligencije iznad 130.

Mnogi će reči kako su članovi ove organizacije najbogatiji i najmoćniji ljudi, te da su oni stvarni vladari svijeta. Iako je bilo mnogobrojnih pokušaja da im se dokaže upletenost u najveće političke i vojne odluke današnjice, sve je ipak ostalo u sjeni zavjereničkih teorija. Vjeruje se kako je ovaj savez nastao u 18. stoljeću u Njemačkoj, ali gledajući njihov sistem organizovanja i djelovanja, znakove i obilježja koja ih predstavljaju, dolazimo čak i do starog Egipta. Oni koji su čitali ijednu knjigu Dana Browna, znaju da on njihovo postojanje spominje hiljadama godina prije Krista. Današnje tajne službe su nasljednici svih onih koji su se u to vrijeme okupljali oko egipaskog boga Ra. Graditelji piramida, poznatiji kao Slobodni zidari, duhovno su usavršavali čovjeka kroz vjeru u Boga. U srednjem vijeku pojavili su se Templari, sa duhovnim odlikama sličnim onima Slobodnih zidara. Može se reči da su Illuminati spoj duhovni spoj jednih i drugih. Njihova borba protiv apsolutne monarhije odvela ih je u ilegalu, zbog čega su morali djelovati tajno. Portugal, Engleska, Škotska i Irska samo su neke od zemalja u kojima su pristalice ove organizacije našli svoje utočište.

Neki od znakova Illuminata

Na novčanici od 1 američkog dolara nalazi se piramida napravljena od 13 stepenica, što pokazuje rangove Ordena Illuminatija. Na vrhu se nalazi oko, kao simbol najvišeg od najviših. Po mišljenju američkog javnog mnijenja, oko predstavlja američkog predsjednika. Na prvoj stepenici nalazi se rimska brojka MDCCLXXVI (1776) koja označava godinu osnivanja Sjedinjenih američkih država. Da li je slučajnost ili ne, prosudite sami, ali ovo je i godina osnivanja Illuminatija. Na gornjem dijelu piramide piše Annuit cœptis, što u prevodu s latinskog znači “Blagoslov započetom”, dok se u donjem dijelu nalazi natpis ˝Novus Ordo Seclorum˝ ili ” Novi poredak starog doba”. Nasuprot piramide, na zadnjem dijelu novčanice nalazi se orao koji u kljunu nosi natpis ˝E Pluribus Unum˝ – ” Svi za jedan cilj”.

Također, i sova je jedan od znakova Illuminatija. U ovom slučaju, to je Sova Minerve.

Sova je zvanični znak Ordena Illuminati i ni jednom se ne pojavljuje u historiji Sjedinjenih američkih država. Šta prema tome traži simbol Ordena Illuminatija na novčanici 1 američkog dolara ? Također, veliko interesovanje pobudila je i sličnmost bivšeg američkog predsjednika G. Washingtona sa osnivačem Illuminati saveza tj. Ordena, Adamom Weishauptom!

Ko su i šta rade članovi Ordena Illuminati?

Šta će zvanični logo Ordena Illuminati na američkoj novčanici od od 1 dolara?

Šta predstavlja piramida kroz historiju SAD-a? Kakva je veza između starog Egipta i SAD?

Zbog čega je na novčanici oko boga Ra? Da li je sve ovo slučajnost ili ili je novčanica od 1 dolara dokaz da iza svega stoji jedna velika zavjera koja traje stotinama godina? Smatra se kako pripadnici Illuminatija odlučuju o ratovima, podržavaju vođe ili ih pak ruše. Cilj im je uspostaviti režim “vlade u sjeni” na čijem će ćelu biti svjetska elita. Izgleda da su u tome su i uspjeli. Na čelu ove grupe nalaze se moćni industrijalci, političari, naučnici i bankeri okupljeni oko jednog imena, Bilderberger. Od samog početka u grupi je bio bivši američki ministar, Henry Kissinger. Tony Blair, Bill Clinton i dr. poznati političari koji pripadaju drugim grupama Illuminatija, učestvovali su sastancima elitne Bilderberger grupe. Jedna od moćnijih članica Ordena Illuminatija je i Orden lobanje koja je osnovana prije 150 godina i najuže je povezana sa Illuminatima koji su direktni nasljednici prvobitnih Slobodnih graditelja. Današnji predsjednik SAD-a, George W. Bush je član ovog reda Illuminata, a njegov otacčak je bio i predsjednik ove tajne organizacije.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Put do članstva

Prvi korak

Skidanjem kaputa i kravate, te odstranjivanjem novca i predmeta od kovine dokaz je želje i volje ulaska u članstvo kao potpunog siromaha. Budući sljedbenik ove organizacije lijevu nogavicu zavrće do koljena, raskopčava košulju kako bi se vidjela lijeva strana strana prsa i skida desnu cipelu na koju obuva papuču. Postavljanje poveza oko očiju pokazuje se kako je budući član u stanju tame, a oko vrata mu se stavlja omča.

Drugi korak

U ovom koraku novopečeni član se vodi preko praga lože, a na putu mu se nalazi stražar koji drži uperen bodež prema ogoljeloj strani njegovih prsa.

Treći korak

U trećem koraku, odvode ga Velikom Meštru, glavnom upravitelju lože. Dok kleči pred njim, član mora odgovoriti na odgovara na niz obrednih pitanja prije zakletve na tajnost. Ako razglasi bilo koju tajnu, kao kaznu u određuju rezanje grkljana, istrgnuće jezika iz korjena, koji zakopavaju u pijesak.

Četvrti korak

Kandidat je sada ušao u svijet tajne službe. Skida mu se povez s očiju i omča oko vrata, daje mu se korak, znak, stisak ruke i riječ prispjelog ‘šegrta’ u orzanizaciji. Pokazuju mu sljedeće predmete: čekić koji predstavlja moć svijesti i dlijeto koje prikazuje napredak u obrazovanju te mjerilo promjera 60 cm koje prikazuje 24 sata jednog dana koje treba utrošiti za rad, molitvu i osvježenje. Konačno ga potiču da izvršava zakone masonerije, Biblije i države. Kad se taj obred završi, kandidat je ‘prošao kroz prvi stupanj’ i u nekoliko sljedećih mjeseci može postići dva stupnja, djetić i majstor.

Ima li ih u Bosni i Hercegovini?

Ovakav vid organiziranja u bivšoj Jugoslaviji zabranjen je neposredno nakon 2. svjetskog rata. Ali, nakon 60 godina, oni su opet tu. Postavljanjem svoje internet stranice, te legalnom registracijom udruženja kod nadležnog suda, izašli su iz ilegale i postali polujavni. Ako je vjerovati pričama sarajevkse čaršije, kao istaknutog člana ove organizacije spominje se ime rahmetli Adila Zulfikarpašića, utemeljitelja Bošnjačkog instituta. U svom “Online glasniku”, Nacionalni Kongres Republike BiH iznosi nagađanja da je upravo Senat Bošnjačkog instituta kojeg je osnovao Zulfikarpašić mjesto gdje se primaju novi masoni, kao i Klub Bošnjačkog instituta, ekskluzivno mjesto za lokalnu elitu. Također se spominju imena političara koje svakodnevno možemo vidjeti na tv ekranima. Ako se želite više informisati o ovoj oranizaciji, posjetite njhovu zvaničnu internet stranicu. www.glbih.org. Imena svakako nećete pronaći.