Oni trenuci kada zbog nepažnje opečete nepce vrućim napitkom: RJEŠENJE JE NAPITAK OD ŽALFIJE

Prelaznih perioda skoro i da nema, zima kao da se već uvukla u naše domove. Iz sandala smo uskočili u čizme, bez mogućnosti za prelazne cipele, mantile, kožne jakne…

Tako je kad je riječ i o hrani. Sa laganih salata i hladnih napitaka tokom ljetnjih perioda, padom temperature prelazimo na topla kuhana jela, čajeve, tople čokolade, pa i kuhano vino.

U nadi da se što brže zagrijemo, ponekad ne obraćajući pažnju na toplotu napitka/hrane koju konzumiramo, dolazi do oštećenja nepca.o: Profim
Iako vam djeluje da je napitak dovoljno topao, da ne možete da se opečete, shvatite da ste pogriješili tek kad se to desi.

Ne brinite! Postoji prirodni lijek koji će vas brzo riješiti neprijatnog osjećaja u ustima. To je žalfija!

Postupak:
Dvije supene kašike žalfje stavite u ključalu vodu (kao za čaj), pustite da odstoji 15-ak minuta i obavezno zatvorite džezvu.

Zatim pustite da se čaj dobro ohladi. Kada bude skroz hladan, tek je tada spreman za konzumaciju. Pazite ako žalfija ne bude skroz hladna, već mlaka, može se desiti da vas postupak ispiranja dodatno iziritira.

Tri puta dnevno, ispirajte usnu duplju po minut, zatim ispljunite. Već poslije dva dana ćete biti kao novi!

Ukoliko je bol jak i ne možete da izdržite, obavezno se javite ljekaru. Nisu sve opekotine skroz bezopasne, zato budite obazrivi i polako pijte tople napitke. Koliko god da je napolju hladno i da želite što prije da se ugrijete, pazite da sebi ne napravite još veći problem.