One su oprostile: kako izgleda život nakon prevare?

Prevara u vezi ili u braku za neke žene je tačka poslije koje nema nazad. Za druge je ‘druga šansa’ uvijek opcija, a evo šta kažu neke od njih koje su dragom progledale kroz prste.

– Odlučila sam da mu ponovo vjerujem i stvarno sam se trudila da održim to obećanje. Ipak, vremenom su ponovno počele da stižu poruke kojima je i prošli put sve krenulo, a nakon nekog vremena više nisam htjela da ih ignorišem. Pogledala sam u telefon i shvatila ono što sam duboko u sebi već znala. Varao me je kad god je stigao, s kim je god stigao. Više ne dajem druge šanse takvim tipovima, ali mi nije jasno zašto je u svemu tome želio i vezu sa mnom – Ivana(27), piše Superžena.

– On se stvarno popravio i nije mi dao razlog da ponovno sumnjam u njega, ali jednostavno nisam mogla da pređem preko prevare. Svaka žena sa kojom je pričao bila mi je sumnjiva, svaka poruka koju bi dobio mi je stvarala stres. Na kraju smo raskinuli”- Marina(24).

– Prevario me je u najdelikatnijem trnutku. Dok sam čekala naše prvo dijete, to je napravilo ogroman problem. Tek smo počeli, a ja sam saznala tako nešto. Pravila sam se zbog svega da ga razumijem, nije mogao tako lako da se oslobodi nekih navika. Ali, deset godina sam ga mrzila u sebi. Našla sam ljubavnika, razveli smo se tek poslije 12 godina braka. Ne znam kako da objasnim, ali ni to me nije do kraja učinilo sretnom. Bila sam jako dugo povrijeđena. Sada smo moj bivši i ja opet zajedno. Čekam treće dijete i silno se radujem zbog toga -, Marija (32).

– Oprostila sam prevaru, ali samo zato što se dogodila u trenutku kad smo se jako svađali oko toga hoćemo li da se iselimo iz države ili ne. Odlučila sam da mu dam još jednu šansu, a danas živimo u inostranstvu i planiramo vjenčanje. Za mene je druga šansa bila super izbor, ali to ne znači da je i za druge”- Lana(27)

– Moj muž me prevario poslije 15 godina braka. Nije mi odmah priznao, to je bila samo ‘kombinacija’ za jednu noć. Čim je rekao šta ga muči, znala sam da ga konačno imam u šaci. Nije mi palo napamet da se razvedem, jer je bio dobar otac našoj djeci. To što je meni bio loš muž i što je naša ljubav negde zapela, bio je samo moj problem. Odlučila sam da ostanem s njim, a njega svaki dan peče savjest. Konačno dobijam sve što sam godinama željela, a način je naravno pogrešan. Ali, ja sada uživam. Pažljiv je, pokazuje svoja osjećanja, mnogo radi na našem odnosu. Možda sam pogriješila, ali za sada funkcionišemo- Jelena(41).