“Ona je čudotvorka”:Tinejdžerka otkrila sjajan trik za pranje bijelih tenisica

Znate onaj osjećaj kad kupite nove bijele tene? Kada bi njihov sjaj barem potrajao duže… Ali čim ih nekoliko puta prošetate po prašini, one postaju sive i izgledaju kao da su stare godinu dana.


Ovomu je problemu doskočila jedna korisnica Twittera – i pronašla rješenje! Sarah Tracey iz Teksasa opravdano je osvojila titulu čudotvorke nakon što je uspjela učiniti da prljave bijele tenisice izgledaju kao nove.

Kako kaže, tajna je transformacije u jednostavnoj kombinaciji sode bikarbone i deterdženta. Prvi je korak namočiti tenisice u vodi. Zatim pomiješajte sodu i deterdžent u omjeru 1:1,5 te dobivenom smjesom izribajte tenisice četkicom za zube.
Tako bi tenisice trebale odstajati neko vrijeme prije nego što ih isperete vodom. Na kraju ih ubacite u veš mašinu – i to je to. Kada se operu u veš mašini, na tenisice stavite puder za bebe i ostavite ih da se osuše.
Da bi dokazala kako ovaj trik uistinu pali, Sarah je objavila usporedne fotografije – na jednoj su prljave konversice, a na drugoj te iste, ali snježno bijele.
Njezin je “tvit” podijeljen gotovo 100.000 puta, a lajkalo ga je 300.000 korisnika. Mnogi su pohvalili njezinu domišljatost, a netko je ustvrdio da vas Twitter može naučiti više stvari nego škola.
Neki su joj se obratili za dodatne savjete pa je Sarah otkrila kako je najbolje koristiti deterdžent sa svojstvima za uklanjanje mrlja.