Obožavat ćete ovaj jednostavni recept za italijanski omlet

Ovaj italijanski specijalitet se lako sprema, a možete da ga prilagodite svom ukusu.

Fritata je italijanska verzija omleta, a ono što je sjajno je da se jednostavno sprema i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite – možete da dodate isjeckanu slaninu, šunku, povrće koje volite.

Sastojci:

Tri kašike maslinovog ulja
Deset jaja
Dvije kašičice soli
Pola kašičice mljevenog bibera
400 grama spanaća
Šaka čeri paradajza
Četiri praziluka
220 grama feta sira

Priprema:

Zagrijte rernu na 170 stepeni, pa ubacite podmazan pleh na pet minuta u rernu, kako bi se ulje zagrijalo.

U međuvremenu, u veću posudu razbijte jaja, umutite ih žicom, pa dodajte so i biber. Zatim dodajte spanać, čeri paradajz isečen na polovine, isjeckan praziluk, i sve izmješajte.

Izvadite pleh iz rerne, u njega nalijte smjesu i pecite oko 25 do 30 minuta, ili dok smjesa ne dobije braonkastu koricu na ivicama.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!