Oman Pehadžić (53) iz Ključa: RAK DEBELOG CRIJEVA POBIJEDIO TERAPIJOM ASIMA KLJUNA!

Fitoterapeut Asim Kljun je svojim znanjem o duši trava, koje je pretakao u recepte, otimao mnoge od sigurne smrti. Kljun je uspio da udahne život mnogima koje je konvencionalna medicina otpisala i poslala ih na vječni počinak. Njegove terapije nastavile su živjeti i pomagati i drugima da žive i nakon Asimove smrti. Sin Semir je nastavio porodičnu terapiju.

Tri mjeseca sam “vukao” proliv, nijednom ne posumnjavši kao ni ljekari, da je to simptom neke teške bolesti. A onda stiže dijagnoza – rak debelog crijeva!  Uslijedila je operacija, pa zračenje, pa kemoterapija, pa se bolest vratila. Danas svjedočim da sam živ isključivo terapiji Asima Kljuna, iako me doktori otpisaše prije 14 godina.

Na izuzetno posjećenoj Facebook stranici “Fitoterapija Asima Kljuna” gdje se svakodnevno mogu pročitati nove objave o uspješno izliječenim ljudima upravo Kljunovim terapijama, često se može pročitati i neki, vjerujemo, nezluradi komentar -“Asim je umro”.

U jednoj takvoj “raspravi”, zapao nam je za oko komentar izvjesnog Omana Pehadžića.

“Meni je ta terapija spasila život. Im'o sam karcinom debelog crijeva, bio sam na kraju, a zahvaljujući toj terapiji, živ sam evo 14 godina iako sam bio otpisan – napisao je Oman.

Budući da je rak debelog crijeva inače jedan od najčešćih oblika zloćudnih oboljenja u svim razvijenim zemljama sa zabrinjavajućim trendom porasta učestalosti, kontaktirali smo Omana želeći saznati cijelu priču. U nastavku pročitajte kakve je simptome Oman imao prije dobijanja dijagnoze koja je vrlo često ravna izricanju smrtne presude te kako se izliječio.

20 kg manje

– Sve je počelo u maju 2005. godine. Otišao sam na posao sa bolovima u stomaku, kući se vratio s prolivom misleći kako sam pojeo možda nešto pokvareno. Kako poliv nije prolazio narednih desetak dana, onako iscrpljen, zaputim se doktoru. Propiše mi on tako neke tablete, a meni isto. Ni bolje, a ni gore. I ja šta ću, opet pravac doktoru. Krenem trošiti druge tablete, a stanje isto. I tako, vuk'o sam taj proliv tri mjeseca – prisjeća se Oman.

Vrlo je brzo, priča nam, shvatio da mu tablete neće pomoći kod proliva ali i da mora postojati puno ozbiljniji razlog zbog kojeg je smršao 20 kilograma za tri mjeseca.

-Ne volim to reći ali je istina, doktori su me zavlačili. Tek nakon što se javilo i krvarenje, upućen sam na dodatne pretrage. No, čak i tad, ja sam mislio da je neka upala prolazna, eventualno šuljevi (hemoroidi). Naposlijetku, odlazim u Bihać na hirurgiju na pregled. Ljekar je obavio rektalni pregled i napipao nešto za šta je posumnjao da je tumor.  Uzet je uzorak biopsijom i poslan na pretrage u Sarajevo. Kad je nalaz došao, pisalo je karcinom. Nije mi bilo nimalo jednostavno – prisjeća se Oman u razgovoru za Auru.

Od stresa, proliva i krvarenja te operacije koja je uslijedila, Oman je nastavio gubiti kilograme ali i vjeru u ozdravljenje.

 Invalidska penzija

Semir Kljun

– Uglavnom, nakon operacije, zračenja i hemoterapije, i nisam se baš osjećao dobro niti sam bio sposoban za rad pa je prijevremena penzija, invalidska,  bila logičan slijed sve te priče.

U postooperativnnom postupku, Omanu otiču limfni čvorovi, organizam slabi, kilogrami i dalje spadaju, a naš se sagovornik svakodnevno pita, bliži li mu se to možda kraj?

– Baš sam bio izmrš'o. Otečen od ležanja, slomljen. Tad sam se odlučio na alternativnu medicinu, prvo kod jednog travara u Tuzlu, pa kod drugog iz Zenice koji je savjetovao da privijam obloge od kupusa?!

– Uglavnom, stanje mi se pogoršavalo – prisjeća se Oman, kao da se juče, a ne prije 14 godina, odigravala bitka za njegovo zdravlje.

– Tad me nazvala punica iz Mostara i veli, znam dvije žene, Koševo ih otpustilo, a spasila ih terapija Asima Kljuna, probaj i ti te njegove čajeve. Dala mi je broj i ja sam se zaputio u Sarajevo, sreo s Asimom, sve mu ispričao, ponio nalaze…

– Asime, dva su me travara prevarila, ali, kupiću i od tebe terapiju pa šta bude – rekao sam mu.

– Nema problema, ja garantujem za svoju terapiju – bio je Asim kategoričan.

Oman Pehadžić

15 dana kasnije, naš se sagovornik već osjećao bolje. Otvorio mu se apetit, kilogrami su se počeli vraćati kao i boja u lice.

– Bogami ja živnu. Dva mjeseca poslije, ja kod onkologa, on gleda mene pa moje nove nalaze, ne može da vjeruje. Gleda analizu krvi, jetru, stanje gušterače, pa u mene, pa nalaze, pa u mene, pa pita:

Roštilj vraća rak

– Šta ste vi jeli, pili…?

– Ja šutim, ne smijem baš da kažem istinu, obaram pogled, a doktor uporan. Deset puta ponavlja isto pitanje.

– Je*iga doktore, izleti meni, jedem grah, pitu…k'o i vi sve isto.

No, tu se Omanova priča nije završila. Priznaje nam da je bio nedisplinovan pacijent. Rak se vratio…

– Kako meAsim izliječio, a ja sav sretan i punoj snazi, godinu dana kasnije, počnem malo da se opuštam. Roštilj, pečeno meso, Koka-kola, cigare…i naravno, na redovnoj kontroli, kaže mi onkolog da sam rak vraća. Samo jedna ta rečenica je bila dovoljna da u narednim danima smršam 10 kila. Toliko je jak strah od bolesti, smrti – prisjeća se Oman.

I po drugi put, Omana spašava Asimova terapija.

– Bilo je po onoj staroj, Asime spasi me.

– Potrošio sam još jednu terapiju, čuvao se hrane, odradio sve nalaze i do danas, rak se nije vratio. Redovne kontrole to potvrđuju. Sad imam 100 kila, zdrav sam k'o drijen i mogu reći da su Asimovi čajevi perfektni, 3 tumora na jajnicima i jedan velik kao narandža na jetri…

Nakon što se uvjerio u snagu Asimovih čajeva, Oman je uvrstio u svoju životnu misiju obavezu da i druge upućuje na ovu spasonosnu terapiju. Među onima koje je usmjerio na staze zdravlja, bila je njegova supruga Samira, strina Devla, strinin muž…

– Supruga je imala tri tumora na jajnicima. Najbolji ginekolozi su to potvrdili. Koristila je istu terapiju kao i ja, tumori su nestali!

– Kasnije saznam da i strina ima tumor, kasno uočen, razgranat i medicinski neoperabilan. Zakasnila je na sve, liječenje, zračenje…samo joj je preostalo da umre. Ja je uputim Asimu, on je izliječi. I ona je danas zdrava, 12 godina nakon što su je doktori otpisali. Pa njen muž…on je bio gotov skroz. Imao je na jetri dva tumora, jedan veličine oraha, drugi kao narandža. Sarajevo ga otpustilo, a nakon oblijetanja doktora po Bihaću i Sanskom Mostu, i njega spasi Asim Kljun. Drago mi je da se i danas ove terapije mogu nabaviti kod Asimovog sina Semira.

Kontakt za terapije Asima Kljuna:

00 382 69 331 835 (Viber)

ili

00 387 60 323 2229 (Viber + WhatsApp)