Oliver Dragojević: ČOVJEK ČIJA JE POPULARNOST NESTVARNA I NENADMAŠIVA!

Za Auru piše astrolog i književnik: Milan Ristanović

Njegov planetarni zaštitar je Sunce. To mu daje sposobnosti za planiranjem, organiziranjem i rukovođenjem. Volja, mudrost i plemenitost su osobine koje daje Sunce.

Oliver Dragojević je rođen u znaku Strijelca, sa položajem Mjeseca u znaku Vage. Nježan i rafiniran čovjek, sa puno ukusa u svemu što radi. Uvijek su mu se dopadale jednostavne ali jedinstvene i dostojanstvene žene, baš kakva je bila njegova mati.

Prema svojoj boljoj polovici se odnosi kao prema princezi. Prema djeci je nježan, trudi se da razvije kod njih osjećaj odgovornosti i tačnosti. Inače te dvije stvari mrzi u poslu kod nekih svojih saradnika, i zato ne može svako biti njegov saradnik. Veoma je strog i njemački precizan u poslu. Što se tiče kvalitete proizvoda, tu ide do perfekcije, radije će baciti neku pjesmu nego je plasirati na pola dovršenu ili manjkavu.

Njegov planetarni zaštitar je Sunce. To mu daje sposobnosti za planiranjem, organiziranjem i rukovođenjem. Volja, mudrost i plemenitost su osobine koje daje Sunce.

Oliver voli sunce i ne trebaju mu kule i gradovi, sasvim je zadovoljan sa svojom brodicom, mirnim morem i skladom koji ima. Svaki čovjek ima mana pa i on. Sujeta mu je ogromna. Strašno ga nervira kad ga komentarišu ljudi koji ga u biti ne poznaju. Tad mu izleti i po neka psovka.

Popularnost koju ima u cijeloj bivšoj Jugoslaviji je nestvarna. Nikad se nije trudio da naplati sve to. U doba ratnih dešavanja s početka devedesetih je u istočnim dijelovima te države bio toliko popularan da bi sigurno pretegnuo on sam na nekoj vagi, makar su svi drugi najpopulariji bili na drugom tasu.

Tu mislim i na Cecu i Balaševića, i Boru i Halida, Čolu… Dvije marakane bile bi male za tadašnju Oliverovu popularnost. Prodavci ilegalnih kaseta i CD sa njegovom glazbom i danas, poslije svega, zbog toga drže njegovu sliku u domu. To se jednostavno mjerilo u milionima. Oliver je pravi hedonista, obožava i zna uživati u onome što voli. Ajmo da mu ne smetamo previše u tome.