Kolač od maka u kojem se šepure jabuke i čokolada? Izvrsno. Za manje povjerljive nudimo izlaz – mak zamijenite orasima. Ali, moramo samo reći, mak je taj koji uz jabuke i čokoladu čini kolač božanstvenim. Prijatno!
Sastojci
- 3 jaja
- 100 g grama šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 100 grama pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 1 vrećica praška za pecivo
- 40 grama pšenične krupice
- 100 grama maka
- 100 ml ulja
- 2 naribane jabuke (400 grama)
- 3 kašike mlijeka.
Za čokoladnu glazuru:
- 40 grama maslaca
- 100 grama čokolade.
Priprema
- Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
- Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
- Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu.
- Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Kolač poslužite narezan na kocke. Mak možete zamijeniti orasima.
(minimagazin.info)