Odmah ih izbacite: OVI KOMADI NAMJEŠTAJA DONOSE NESREĆU!

Iako se dom smatra mjestom gdje skupljaš pozitivnu energiju, relaksiraš se i puniš baterije, ti se u svom gnijezdu ne osjećaš toplo, ugodno i veselo. Zašto je to tako? Dizajneri enterijera i feng shui učitelji  upozoravaju na ova 4 razloga …

  1. U domu nema biljaka i cvijeća

Dom bez bar jedne biljke nije dom, reći će stručnjaci za uređenje enterijera! Zeleno lišće i svježe cvijeće donosi svjetlost, osvježenje i više vazduha u domu. Takođe će oživjeti  prostoriju, a neke studije su pokazale da i prisutnost biljaka u domu smanjuje stres. Dovoljno razloga da odmah odeš do najbliže pijace i kupiš biljku. Feng shui stručnjaci savjetuju da to bude bambus koji donosi sreću ukućanima. Izbjegavaj kaktuse i biljke oštrih listova. Brinite se dobro o biljkama.

  1. Jedino osvjetljenje dolazi od sijalice

Ukoliko su u dnevnoj sobi ili kuhinji jedino svjetlo slabašni luster, onda imaš ozbiljan problem! Halogenke jesu moderno osvjetljenje ali ne i dovoljan izvor svjetla. Obavezno opremi dom i lampama koje će vam dodatno osvijetliti prostoriju i bolje ćete vidjeti šta radite. Osim toga, toplije osvijetljena prostorija doprinijeće boljem raspoloženju ukućana. Koristite i svijeće.

  1. Nemaš čist ulaz u dom

Feng shui učitelji savjetuju da ulaz u dom mora biti uredan i čist ako želite da vam se pozitivna energija ušeta u dom! Ispred ulaznih vrata ne ostavljaj vrećice za smeće ili kantu, a u predsoblju ne smije biti previše stvari ni nereda, a posebno nabacanih cipela. Na ovaj način ćeš lakše otjerati negativnu energiju, a širom otvoriti vrata pozitivnoj!

  1. Centralna tačka je TV

Idealna centralna tačka u dnevnoj sobi je kamin, a ne TV. TV treba postaviti na neku manje značajnu tačku dnevnog boravka, a najbolje bi ga bilo držati u regalu gdje se može zatvoriti vratnicama dok se ne koristi. U spavaćim sobama TV ne dolazi u obzir. Prebacite odmah TV u dnevni boravak ili prostoriju u kojoj ne spavaš.

 

error: Content is protected !!