Odgovorite na pitanja i saznajte da li ste indigo osoba

Indigo osobe – natprosječno inteligentne i nadarene osobe, ali ujedno i rođeni majstori…

Od 1950-tih godina otkriveno je sve više indigo djece koja su tako prozvana po navodnoj dominantnoj boji njihove aure – indigo plave. Indigo djeca / osobe posebna su upravo po tome što pokazuju neobične psihološke osobine i načine ponašanja. Od rane dobi počinju apstraktno razmišljati, nadareni su za razne aktivnosti i često znaju čak i više od svojih roditelja.


Generacije indigo djece

Američki naučni radnik Lori Johnson detaljno je proučila indigo djecu i svrstala ih u 5 generacija pa svakoj pripisala posebne osobine.
Prva generacija / Alfa generacija

U ovu generaciju spadaju djeca rođena između 1958-1968. godine. Karakteriše ih plavo-zeleno-ljubičasti sloj aure. Proces mentalnog sazrevanja započinje tek u 28. ili 29. godini života i traje oko 7 godina. To razdoblje puno je problema, životnih poteškoća i bolesti. Kasne tridesete razdoblje su oporavka i procvata psihičkih sposobnosti. Intuicija im se produbljuje, a razvija se i isceliteljska moć.
Druga generacija / Beta generacija

U drugu generaciju spadaju djeca rođena između 1968-1978. godine. Kao i Alfa generaciju, Beta generaciju karakteriše mladolik izgled. Čak i do starije dobi izgledaju mlađe od svoje hronološke dobi, a i žive duže. Pravu indigo zrelost dožive tek u četrdesetim.
Treća generacija / Gama generacija

Indigo djeca rođena između 1978-1988. godine. Gama generacija najčešće je dijagnostifikovana kao generacija djece sa poremećajima u ponašanju ili nekim oblikom hiperaktivnosti. Razdoblje mentalnog sazrijevanja za ovu generaciju je u njihovim kasnim dvadesetim.
Četvrta generacija / Delta generacija

U ovu generaciju spadaju djeca rođena između 1988-1998. godine. Ova deca imaju težak pubertet i ponekad su sklona zloupotrebi droga i alkohola te suicidualnom ponašanju. Roditelji ove generacije imaju težak zadatak u odgoju i savetovanju svoje djece.
Peta generacija / Omega generacija

U posljednju generaciju spadaju djeca rođena između od 1998. godine. Djeca ove generacije imaju probleme u prilagođavanju okolini. Postoji opasnost od oboljenja i povlačenja od spoljašnjeg sveta što je rezultat njihove ekstremne senzibilnosti.

Iako još nema naučnih dokaza, profesor Drunvalo Melchizedek tvrdi da unutar DNA strukture Indigo djece postoji genetska promjena. Takođe, Melchizedek smatra da je IQ čovječanstva naglo porastao sa dolaskom indigo djece budući da je među njima prosek koeficijenta inteligencije 130.

Test – Jeste li Indigo osoba?

Ovaj test je samo smjernica gdje više pozitivnih odgovora upućuje na to da ste možda Indigo osoba, ali potrebno je vidjeti auru i detaljnije se testirati.
Odgovarajte sa Da i Ne.

1. Da li se smatrate (ili vas drugi smatraju) natprosječno inteligentnom osobom?

2. Da li ste vrlo kreativna osoba, imate mnogo ideja i interesa, volite sami izrađivati stvari itd.?

3. Uvijek morate znati ZAŠTO je nešto takvo kako jeste ili ZAŠTO morate uraditi nešto što vam se kaže?

4. Bili ste prilično buntovni u školi, teško ste prihvatali autoritete ili ste se osećali buntovno, ali se niste usudili reagovati zbog roditelja?

5. Da li ste još od detinjstva imali neobjašnjiva stanja poput neraspoloženja, depresije i osjećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla varirati od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima ili mislima o smrti)?

6. Da li smatrate da vam je prvi dio života (djetinjstvo i pubertet) bio težak period?

7. Imate li problema / poteškoća u radu u velikim organizacijama, uslužno orijentisanim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu hijerarhije?

8. Da li preferirate poslove u kojima ste ravnopravan partner, vođa i možete raditi potpuno samostalno?

9. Da li često osjećate kako je cijeli svijet jedna porodica i nije vam svejedno šta se događa drugom čovjeku na drugom kraju Zemlje?

10. Sposobni ste duboko saosjećati sa ostalima ali opet ne podnosite nečiju glupost?

11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili ekstremno emotivno osjetljive (koje se lako mogu rasplakati, rastužiti itd.) odnosno sa druge strane skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?

12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napade bijesa ili ljutnje često bez nekog značajnog povoda?

13. Da li je politika nešto potpuno nezanimljivo za vas – imate osjećaj da vaš glas ionako nema nekog uticaja?

14. Da li ste jedna od onih osoba koje ne mogu pronaći zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrijednostima: karijera, brak, djeca…? Da li osjećate da bi život trebao biti nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja, odlaska i dolaska na posao, produženja vrste, seksa, hranjenja i spavanja?

15. Da li često osjećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promijenite ili poboljšate svijet?

16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i mistiku još od djetinjstva?

17. Da li imate jaku intuiciju i koristite tu sposobnost u životu?

18. Da li imate poteškoća da fokusirate pažnju na jednu stvar osim ako to svjesno ne odlučite ili vam je čak u djetinjstvu utvrđen deficit pažnje, takozvani poremećaj u ponašanju ili hiperaktivnost?

19. Da li imate iskustva poput: vizija, neobičnih snova, sposobnost predviđanja budućnosti, čitanja tuđih osjećaja i misli itd.?

20. Da li aktivno nastojite saznati koji je smisao vašeg života i cjelokupnog postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?

21. Da li često imate problem sa strpljenjem pogotovo kad su u pitanju stvari iz područja birokratije kao što je npr. čekanje u redovima…?

22. Da li ste izuzetno osjetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?

23. Da li vam je često potrebno vreme kad možete biti sami sa sobom da bi obnovili svoju energiju?

Ako je velika većina vaših odgovora DA, moguće je da ste Indigo osoba.