OD VITAMINA C JAČI 20 PUTA: Ovo je najefektivniji ANTIOKSIDANS današnjice

antioksPiknogenol je prirodni produkat iz kore evropskog priobalnog bora, Pinus Maritima. To je najmoćniji antioksidans današnjice i djeluje kao zaštita od raznih toksina.

Istraživanja su pokazala da je piknogenol 50 puta efektivniji od vitamina E i 20 puta moćniji od vitamina C.

Studije pokazuju da se piknogenol brzo apsorbuje i distribuira kroz organizam u okviru dvadesetak minuta. Piknogenol takođe aktivira vitamin C prije nego što napusti organizam.

Piknogenol je u upotrebi u Francuskoj, Finskoj, Holandiji, Nemačkoj, Italiji, Singapuru, Koreji, Argentini i Švajcarskoj, a od nedavno se prodaje i u SAD.

Kako funkcioniše piknogenol?

Piknogenol je trgovinska marka za proantocijanidin, koji kao i vitamini C i E pripada porodici bioflavonoida. To je moćan antioksidant koji neutralizuje nestabilne molekule kiseonika ili „slobodne radikale“ koji napadaju ćelije organizma.

Slobodni radikali razlažu kolagen u zglobovima, koži i organima. Oni reprogramiraju DNK i uzroci su preko 60 poznatih bolesti. Takođe, starenje, upala mišića, zglobova i drugih tkiva, kao i nepravilno funkcionisanje cirkulatornog sistema, nervnog sistema i imunog sistema nastaju upravo zbog oštećenja koja izazivaju slobodni radikali.

Piknogenol daje tijelu odličnu nutritivnu i antioksidantnu podršku za obnovu. On prehranjuje kapilarni otpor protiv krhkosti i pucanja. Posljedično, on je koristan za sprječavanje oboljenja krvnih sudova povezanih sa varikoznim venama, perifernom hemoragijom, dijabetičkom retinopatijom i visokim krvnim pritiskom.

Fiziologija obnove kapilara uključuje kolagenaze (enzime koji razlažu proteine). Ove kolagenaze se oslobađaju u tijelu tokom oštećenja tkiva i zapaljenja koje slijedi. Dodajući piknogenol u ishranu, čovjek može efektivno inhibirati oslobađanje neželjene kolagenaze sprječavajjući tako propadanje krhkih kapilarnih vaskularnih zidova.

Postoji preko 1.000 naučnih studija koje dokumentuju apsorptivnu sposobnost piknogenola u ljudskom tijelu. Mjerenjem je dokazano da se piknogenol u organizmu ponaša kao ćelijski detoksikant, jer se odlično apsorbuje u gastrointestinalnom traktu zbog svoje odlične rastvorljivosti u vodi. Djeluje stabilizujuće na ćelijske membrane svih vrsta. Van i unutar membrana se bori protiv destruktivne oksidacije od strane slobodnih radikala.

Piknogenol olakšava aktivni transport vitamina C tako što ga nosi na mjesto gde je potrebno njegovo djelovanje. Drugi flavonoidi rade istu stvar, ali piknogenol to radi bolje.

Antioksidanti

Vaše tijelo se prirodno štiti od zagađivača formiranjem antioksidanata. Najčešći antioksidanti su vitamini A, C i E, beta karoten i selen. Nažalost, stalno bombardovanje stresom, okolinskim zagađenjem i popularnom idustrijalizacijom i preradom hrane koja uništava antioksidante, tijelo postaje podležnije bolestima. Usljed toga, organizmu je sve teže da proizvede dovoljno antioksidanasa da se izbori sa zagađivačima.

Pozitivni efekti piknogenola:

– Povećava fleksibilnost zglobova i bori se protiv zapaljenja zglobova i bola uzrokovanog artritisom, kao i protiv problema sa vratom i sportskih povreda.
– dramatično smanjuje ADD/ADHD
– poboljšava glatkoću i elastičnost kože
– smanjuje zapaljenje prostate i druga inflamatorna stanja
– smanjuje dijabetičku retinopatiju i neuropatiju
– poboljšava cirkulaciju i pojačava vitalnost ćelija
– rješava poremećaje kože poput ekcema
– poboljšava i sprječava nastanak varikoznih vena i smanjuje rizik od flebitisa
– smanjuje efekte stresa
– smanjuje alergijske reakcije
– ojačava kapilare, arterije, vene i zidove krvnih sudova, uključujući one koji snabdijevaju srce, smanjujući tako oticanje u donjim ekstremitetima

(najzdravlje)