Od večeras, 22. marta do 15. aprila 2018: na sceni je retrogradni Merkur; Stižu belaji za Ovnove, Rakove, Vage, Jarčeve, Djevice i Blizance!

Od 22. – 24. marta pazite šta govorite i slušajte šta vam drugi govore. U nastavku pročitajte pročitajte opširnije iz pera astrologa Julijane Oremović.


Puno puta smo u vrijeme retrogradnog kretanja ove planete pročitali ista ili slična upozorenja – računajte na odlaganja, zastoje, kvarove, nejasnoće, manjak radne motivacije i fokusa. Izbjegavajte potpisivanje važnih ugovora, ne pokrećite nove projekte, ne kupujte vrijedne predmete, budite oprezni u saobraćaju. I to sve stoji.

Stvari se sporije pokreću prema naprijed, što jasno pokazuje simboliku njegovog kretanja jer se vraća unatrag, na stepenove Zodijaka koje je već prošao. Stoga je dobro njegovu simboliku primijeniti na sopstveni život.

Vratimo se unatrag – podmirimo zaostale obaveze, platimo neplaćene račune, vratimo pozajmljeno, riješimo se predmeta koje nam nisu od koristi, podijelite odjeću koju više ne nosite, pospremite svoje ormare, sve što stoji nedovršeno u vašoj nedavnoj prošlosti, nastojte da privedete svom kraju.

Češće se možemo osjećati zbunjeno, umorno, suočiti se s nekim nejasnoćama, predugo čekati na nečiji poziv ili odobrenje, zvati nekog ko nam se ne javlja.

Ali dobro se prilagodite, prihvatite stvari kakve jesu. Ponajviše iz razloga što možda nije vrijeme za ispunjenje onoga što toliko priželjkujete.

Kad kažemo nije vrijeme, mislimo da biste od ostvarenja tog plana ili želje u ovom trenutku imali više štete nego koristi. Naučiti da budete strpljivi s retrogradnim Merkurom u znaku Ovna nije jednostavno, ali zato ima aktivnosti koje možete činiti bez straha.
Revidirajte. Restrukturirajte. Reorganizujte. Revalorizujte.

S obzirom da je Merkur planeta koja vlada intelektualnim procesima, razmišljanjem komunikacijom, dobro je preispitati neka svoja uvjerenja i vidjeti da li vas još uvijek podržavaju.

Tokom ovog razdoblja mogli biste da pronađete izgubljeni predmet, sretnete ili čujete osobu koju niste dugo vidjeli, shvatite da imate poteškoća s vidom ili sluhom. Mogući su oni momenti kada zablokirate i ne možete da se sjetite ključne riječi. Na svom putu povratka Merkura na neka mjesta iz prošlosti, dogodiće se nekoliko značajnih aspekata na koje je vrijedno upozoriti.

Od 22. do 24. marta

Merkur započinje svoje retrogradno kretanje dok će Mjesec boraviti u Blizancima, znakom kojim on vlada, zato je dobro da više pažnje posvetite komunikaciji, pazite šta govorite i slušajte šta vam drugi govore. Budite oprezniji u saobraćaju, čuvajte se virtualnih virusa, pazite na lične dokumente, mobilni telefon, ključeve od stana.

Od 28. do 30. marta
Mesec će se kretati Djevicom, znakom čiji je Merkur vladar. U ovim danima možemo naići na neke poteškoće u radnom okruženju. Potrebno je da se opreznije posvetite i fokusirate ispunjenju obaveza, zdravlju (probava, oči, uši, vid), ishrani.

31. marta
Na ovaj dan očekuje nas drugi puni Mjesec u martu i to u znaku Vage, dok se Merkur kreće nasuprotnim znakom Ovna. Dodatni pritisak stvaraće Saturn i Mars u Jarcu. Dosta zahtjevan dan, naročito za odnose s drugima. Postupajte i odlučujte promišljeno i ne vodite uzaludne bitke.

4. aprila
Izazovan aspekt između Merkura s Marsom i Saturnom povećaće mogućnost povreda, kvarova, lomova. Nervozni smo i frustrirani. Napetost je u vazduhu. Jedan odnos može biti prekinut. Možemo se osjećati zaglavljeno u jednoj situaciji iz koje ne vidimo izlaz. Ali dajte sebi vremena, ionako nije dobro donositi važne odluke u stanju uznemirenosti.(atma.hr)