Od svevidećeg oka do masonske kecelje: Prepoznajete li masonske simbole na svojim mobitelima?

Teorije zavjere za ono što nam rade vladari iz sjenke uglavnom okrivljuju Illuminate ili masone. Ovo „veselo društvo“ navodno upravlja svim većim svjetskim događajima, i svejtske političare drže u svojim džepovima poput sitniša.

Ove organizacije se okrivljuju za sve is vašta, a glavni im je cilj djelovati na naše umove kako bi nas porobili bez ispaljenog metka. Dobar način da ostvare ovaj cilj jeste i korištenje simbola sa kojima se svakodnevno susrećemo, a u šta više „buljimo“ nego u svoje mobilne telefone ili kompjutere?

Pogledajte ekran svog mobitela i sami povežite neke stvari. Maskonsko-iluminatske oznake koriste , kako se čini, Google, Facebook, Apple. Tako logo Apple storea, baš kao i Android product store, podsjeća na poznati masonski uglomjer i šestar sa slovom „G“ u sredini, koje je simbola Boga – Vrhovnog arhitektu.

Ukoliko koristite Gmail, onda svaki put kada otvarate poštu ugledate i prepoznatljivu masonsku kecelju. Kecelja je zvanično predviđena da se čuva i nosi na ritualnim radovima tokom svog čitavog časnog masonskog života.

Oznaka za Facebook pomalo liči na masonsko sidro, dok je tumačenje oznake za Google chrome možda najjezivije – zaiste izgleda skoro identično kao simbol broja biblijske zvijeri 666.

Za one koji vole da se orijentišu pomoću Google GPS-a tu je masonsko svevideće oko, a slično je somišljen i logo za Google play, s tim što je tu i neizbježna piramida.