Od ovih namirnica i nutricionisti bježe

Hrana koju vam nutricionisti nikada neće preporučiti…

Ishrana je veoma bitna za naš razvoj, te ukoliko unosimo nezdrave namirnice, trpjet će organizam i loše će se odraziti na naše zdravlje.

Kofeinski napici

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez šoljice kafe. Ali, ako volite da dodajete recimo šlag u kafu, imamo lošu vijest za vas. Domaća kafa uz dodatak punomasnog mlijeka i zaslađivača može da ima 300 kalorija ako u nju dodate čokoladu, karamel ili šlag.

Smrznuta hrana

Sigurno vam se često dešava da vam ostane hrane nakon obroka, te je sačuvate u zamrzivač za neki drugi dan. Iako izgleda praktično, zamrznutu hranu bi trebalo da izbjegavate. Prepuni su ugljenih hidrata, a imaju jako malo proteina, te ćete brzo ponovo ogladnjeti.

Energetske pločice

Sadrže veliku količinu šećera s vrlo malo hranljivih sastojaka. Cjelovite žitarice, voće, povrće, plodovi i mahunarke su bolji izbor jer imaju vlakna.

Mesne prerađevine

Slanina, šunka, kobasice, salame i ostale preređavine mogu da štete vašem zdravlju jer imaju visok udio masti, soli i konzervansa, te jako mali udio proteina.

Zašećerene žitarice

Žitarice spadaju u jedan od omiljenih doručaka kod mnogih, ali stručnjaci upozoravaju da su većinom napravljene od bijelog brašna i šećera.