Od Adise je ljubav bježala kao đavo od krsta, a udala se zahvaljujući iscjeliteljki Aidi Terzić: KO NEMA SREĆE U LJUBAVI, NEKA DOĐE U TEŠANJ!

 Čeznula sam za bilo kakvim muškarcem. Neka bude ružan, siromašan, neugledan, neka pije, kocka…neka samo dođe i ubije mi očaj na, makar sat-dva – vapila je Adisa ka nebu.

Nedavno su sposobnosti iscjeliteljke Aide Terzić iz Tešnja, otvorile oči Sarajki Adisi koja je živjela s uvjerenjem da je neprivlačna za muški rod. Pomirila se s činjenicom da će ostariti kao usidjelica i da nikad neće sresti ljubav svog života. Jadnu je ženu utješila spoznaja da je žrtva crne magije i da nije u pitanju njena ružnoća kao niti mnoge druge stvari koje je u samoći pripisivala svojoj nemogućnosti da nađe srodnu dušu. Kompleksi su se nizali ali, sve i jednom je u kraj stala nadaleko čuvena iscjeliteljka Aid Terzić.

– Godinama sam patila zbog nesređenog odnosno nikakvog ljubavnog života. Skrivena iza debelih zavjesa, gledala sam kako mnogo mlađe djevojke od mene odlaze na ljubavne sastanke, a isto tako sam skrivena pratila subotnje svatove. Na koncu, ostala sam jedina neudata cura u mahali. Već su me zvali “stara cura”, a malo pakosnija djeca bi povikali za mnom “baba” kad bi im lopta odletila u moje cvijeće, a ja im je vratila.

– Tuđa pakost je ostavila na meni traga. Postadoh osorna, drska. Izbjegavala sam ljude da me ne bi upitali kad ću se udati, šta čekam i slično. Rođendane nisam slavila kako ne bih morala objašnjavati koliko imam godina. A bližila mi se 37. kad sam zakucala na vrata Aide Terzić – prepričava nam Adisa.

Naša je sagovornica, naglašava to, čeznula za velikom, romantičnom ljubavi, no, kako su godine prolazile, njen očaj ju je dovodio u pat poziciju u kojoj je Boga molila za bilo kakvim muškarcem.

– Čeznula sam za bilo kakvim muškarcem. Neka bude ružan, siromašan, neugledan, neka pije, kocka…neka samo dođe i ubije mi očaj na, makar sat-dva – vapila je Adisa ka nebu.

Danas kaže da zahvaljuje Bogu što joj nije uslišio ovu želju.

– Bila sam previše očajna i bez dodatnih problema u životu no, trebao mi je neko da mi razbije maler, da mi pokaže da nisam baš toliko nebitna, ružna…

– Što je najgore od svega bilo, ja uopće nisam bila ružna. Samo sam vidjela taj odraz u ogledalu, ali, i drugi su u meni vidjeli neprivlačnu i nepristupačnu osobu. Istina je bila kudikamo drugačija. Prekrivena plaštom zle magije postadoh u 18. godini.

– Majka moje prijateljice je bacila na mene čini kako bi umrtvila moju ljepotu, a istakla svoju kćerku. Zavist ju je natjerala na tako ogavan čin koji mi je život uništio. Ona je uspjela svoju kćer udati za bogataša, no, takav brak, temeljen  na lažima i magiji, nije dugo potrajao. Sve je izašlo na vidjelo. Pravda možda jeste spora no, nije nedostižna.

– A u tom preokretu stvari, desile su se mnoge lijepe stvari za mene. Srela sam i ja muškarca svog života. Bilo je to dva dana nakon posjete Aidi Terzić. Ona je skinula sa mene čini, zaštitila me. Na licu mjesta sam se pogledala u ogledalo i vidjela zamamnu ljepoticu, neobičnih sivih očiju, baršunaste kože, čistog tena, prekrasnih crvenih usana i crne kose kao ebanovina. Puna elana, želje za životom, napunjena samopouzdanjem, kročila sam u svijet u kojem do tada nije bilo mjesta za mene. Počela sam odmah da lomim muška srca. Nenamjerno, da naglasim. Svi su se okretali za mnom, trubili, dovikivali, davali komplimente.

– Ah, kako je to godilo mom napaćenom, praznom srcu koje sam dva dana kasnije, poklonila svom prvom susjedu. Uvijek mi se sviđao ali, kako sam bila omađijana, on me nije primjećivao. Romansa je započela isto veče, a četiri dana kasnije, moj voljeni je kleknuo na koljena i zaprosio me. 25 dana kasnije bili smo vjenčani. Kakva sreća neopisiva!

Komentari

komentara